Αμερικανικό δημοσίευμα: «Ο Ερντογάν είναι έτοιμος να στείλει νέο κύμα μεταναστών μολυσμένων με κορωνοϊό»

Αμερικανικό δημοσίευμα: «Ο Ερντογάν είναι έτοιμος να στείλει νέο κύμα μεταναστών μολυσμένων με κορωνοϊό»

Οι πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στα ελληνικά νησιά κύμα αλλοδαπών το οποίο θα είναι μολυσμένο με κορωνοϊό, έχουν πλέον μεταφερθεί και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Με τον τίτλο “H Τουρκία Σχεδιάζει να Εξωθήσει στην Ευρώπη Νέο Κύμα Μολυσμένους από τον Ιό Μετανάστες”, το αμερικανικό πολιτικό-οικονομικό δελτίο ειδήσεων Zero Hedge, αναδημοσιεύει την αρχική πληροφορία της Φωνής της Αμερικής, η οποία ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει νέο κύμα μεταναστών στην Ευρώπη, που -όπως φοβούνται αξιωματούχοι- πολλοί από αυτούς θα είναι φορείς του κορωνοϊού».

«Οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε υψηλή ετοιμότητα καθώς προέκυψαν πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εξωθήσει ένα νέο κύμα μετανάστες στην Ευρώπη. Αξιωματούχοι στην Αθήνα δηλώνουν πως φοβούνται ότι πρόσφυγες μολυσμένοι από τον κορωνοοϊό μπορεί να είναι μεταξύ των αιτούντων άσυλο», μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής.

Επιδείχτηκαν μυστικά στοιχεία που δείχνουν πως οι τουρκικές αρχές μετέφεραν μετανάστες από το εσωτερικό της χώρας στις ακτές, όπου λαθρέμποροι περιμένουν να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη.

Η ακτοφυλακή, η Αεροπορία και το Ναυτικό της Ελλάδος έχουν ενισχύσει τις περιπολίες εναντίον αυτού που περιγράφουν ως μιαν νέα οργανωμένη επιχείρηση να εξαπολυθούν χιλιάδες μετανάστες σαν ένα πολιτικό όπλο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι η Τουρκία θα ξανανοίξει τα σύνορά της και θα ενθαρρύνει εκατομμύρια μετανάστες μα εισβάλουν στην Ευρώπη.

Κατά την βίαια είσοδό τους, χριστιανικές εκκλησίες καταστράφηκαν και χιλιάδες ελαιόδεντρα πελεκήθηκαν σε οικονομική επίθεση.

Χάρις στην ισχυρή αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας και την μαζική εξέγερση του ελληνικού λαού δεν επαναλήφθηκαν τα γεγονότα του 2015, όταν περί τα δύο εκατομμύρια μετανάστες τελικά έφθασαν στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν στην αρχή συμφώνησε να συγκρατήσει το μεταναστευτικό ρεύμα το 2016, όταν η Ε.Ε. πλήρωσε την Άγκυρα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα χρησιμοποιεί την απειλή να ξανανοίξει το φράγμα στο ρε’υμα, πιέζοντας για περισσότερα λεφτά και παραχωρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.