ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Τσαβούσογλου: «Πτήση ρουτίνας» η ενόχληση του Έλληνα ΥΕΘΑ – «Στο Αιγαίο νησιά που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής»

Μ.Τσαβούσογλου: «Πτήση ρουτίνας» η ενόχληση του Έλληνα ΥΕΘΑ – «Στο Αιγαίο νησιά που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής»

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα ΥΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας ως «πτήση ρουτίνας πάνω από το Αιγαίο» την παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Τα τελευταία περιστατικά ήταν μία αντίδραση της Ελλάδας στις πτήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούμε. Αυτές οι πτήσεις αποτελούν πρακτικές ρουτίνας. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να προσπεράσουμε αυτά τα προβλήματα μέσα από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο TV100.

Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά και στην κρίση των Ιμίων το 1997, κάνοντας λόγο για νησιά και νησίδες με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας.

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν νησιά και νησίδες που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής. Αν θυμάστε την κρίση των Ιμίων, φέτος δεν συνέβη κάτι, αλλά κάθε χρόνο δημιουργείται μία ένταση, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί βασικά μία ρουτίνα πλέον», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αντέδρασε σε άλλη μία… «πτήση ρουτίνας».

Την Δευτέρα, το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε τους ελληνικούς ισχυρισμούς, διαμηνύοντας τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας διενήργησε αποστολή αναγνώρισης ως μέρος των συνηθισμένων ενεργειών στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης ελικοπτέρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντίθετα, τέτοια ζητήματα πρέπει μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.