Η Άγκυρα ετοιμάζει προβοκάτσια για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης: «Κατακτήστε την Αγία Σοφία κάντε την τζαμί»

Η Άγκυρα ετοιμάζει προβοκάτσια για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης: «Κατακτήστε την Αγία Σοφία κάντε την τζαμί»

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς (Ali Erbaş), σε εμφάνισή του σε διαδικτυακό τουρκικό κανάλι, κάλεσε τους σουνίτες μουσουλμάνους Τούρκους να προσευχηθούν στις 29 Μαΐου, επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή στον Ιππόδρομο της Πόλης και να «κατακτήσουν» την Αγία Σοφία, να την κάνουν δηλαδή τζαμί.

Είναι πολύ πιθανό αύριο η Άγκυρα να στήσει προβοκάτσια κατά του Ελληνισμού και της Ελληνορθοδοξίας.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιδρύματος «Ντιγιανέτ», δηλαδή του φορέα Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε ότι οι προσευχές της Παρασκευής, που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ξεκινήσουν πάλι από την πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Αναφερόμενος στην 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου, ο Ερμπάς παρομοίασε την προσευχή της Παρασκευής με την «κατάκτηση», δηλαδή την «Άλωση». «Τώρα είναι η ώρα», είπε. «Ελπίζω ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου, θα κατακτήσουμε τα τζαμιά εκείνη την ημέρα, που είναι το σύμβολο της Άλωσης».

Σημειώνεται ότι αρθρογράφοι ακραίων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ από την στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα των τζαμιών ανήμερα της επετείου της Άλωσης, ασκούν πιέσεις στους Ερντογάν γράφοντας ότι «τώρα είναι η ώρα» και πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια πρόσφατη συμφωνία δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να ανοίξει ως τζαμί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.