ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Toυρκικές γεωτρήσεις επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας: Πάλι αιφνιδιάστηκε η Αθήνα – Ξανά μας αφήνει η ΕΕ ακάλυπτους

Toυρκικές γεωτρήσεις επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας: Πάλι αιφνιδιάστηκε η Αθήνα – Ξανά μας αφήνει η ΕΕ ακάλυπτους

Μετά το τουρκικό ΥΠΕΞ ήρθε και το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να διακηρύξει την έναρξη γεωτρήσεων επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε τρεις μήνες από σήμερα, δηλαδή κάπου τον Σεπτέμβριο.

Πάλι αιφνιδιάστηκε η Αθήνα ως συνήθως και πάλι μας άφησε ακάλυπτους η ΕΕ με την δήλωση περί «χωρικών υδάτων».

Σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, τονίζει πως είναι «νόμιμες και δίκαιες» οι ενέργειες της στην ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στις σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου κράτησε 3,5 ώρες, «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Προστίθεται ότι «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

Η ΕΕ από την άλλη κατάφερε να το κάνει ακόμα χειρότερο αφού η απάντησή της στις τουρκικές επιδιώξεις επί της ουσίας επιτρέπουν στην Τουρκία να προχωρήσει στις διακηρυχθείσες γεωτρήσεις χωρίς να «ιδρώνει» καθόλου…

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην τρυπήσει εντός των «χωρικών υδάτων» της Ελλάδος, δηλαδή εντός 6 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Αυτό ακριβώς (6 μίλια) ήταν και το «περιθώριο» που άφησε στη χώρα μας η τουρκική κυβέρνηση στο ΦΕΚ με το οποίο προανήγγειλε τις έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ και τα δικαιώματά της πέρα των 6 ναυτικών μιλίων πηγάζουν από την υφαλοκρηπίδα της.

Άρα για την ΕΕ δεν ισχύει η ελληνική υφαλοκρηπίδα και η παράνομη τουρκική ΑΟΖ υπερισχύει αυτής;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι, ότι θα είχε καμία σημασία μια άλλου τύπου δήλωση από την ΕΕ καθώς έτσι κι αλλιώς η Τουρκία δεν ασχολείται με το τι λέει η ΕΕ, αλλά δείχνει όμως πόσο άσχετοι, επικίνδυνοι, «ελαφροί» και ουδέτεροι είναι στο θέμα αυτό και πόσο μόνη είναι η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία με τους δήθεν εταίρους να την υποστηρίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.