Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες περιπολούν στον Έβρο και καταγράφουν τις κινήσεις των Ελλήνων

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες περιπολούν στον Έβρο και καταγράφουν τις κινήσεις των Ελλήνων

Κλιμακώνεται διαρκώς η τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο. Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει Τούρκους στρατοχωροφύλακες με φουσκωτό να κάνουν περιπολίες στον ποταμό του Έβρου και να καταγράφουν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που – όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες – είναι αυτοί που δρουν ως διακινητές προωθώντας αλλοδαπούς προς την ελληνική πλευρά. «Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την τελευταία βδομάδα οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα 24ωρο οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, όταν μέχρι πριν από ένα μήνα (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200.

«Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=G5tQfjiYisk&feature=emb_title

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.