ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Τούρκοι αλλά και οι… Έλληνες μουσουλμάνοι που πανηγύρισαν στο άκουσμα της μετατροπής της Αγ.Σοφίας σε τζαμί (φωτό)

Οι Τούρκοι αλλά και οι… Έλληνες μουσουλμάνοι που πανηγύρισαν στο άκουσμα της μετατροπής της Αγ.Σοφίας σε τζαμί (φωτό)

Στο άκουσμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πολλοί Τούρκοι πολίτες έτρεξαν να πανηγυρίσουν αλλά και ορισμένοι που έχουν όπως φαίνεται την ελληνική υπηκοότητα.

Δείτε σκηνές από την Κωνσταντινούπολη

Όμως όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr και ορισμένοι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι επιχαίρουν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ο πρώτος τους οποίου την άποψη παραθέτουμε είναι ο κύριος Ορχάν Μπουλμπούλ-κάτοικος Κομοτηνής και ιμάμης υπαγόμενος στον ψευδομουφτή Ιμπράημ Σερίφ

¨Δόξα τον Αλλάχ. 10/7/2020. Τζαμί Αγίας Σοφίας¨ .

Η δεύτερη άποψη είναι μιας κυρίας που πέρσι ήταν και ιεροδιδάσκαλος. Δηλαδή πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο. Αναπαράγει λοιπόν μια ανάρτηση που μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής :

¨Προσευχηθήκαμε να έρθουν οι μέρες στις οποίες θα κάνουμε στην Αγία Σοφία, τις προσευχές της Παρασκευής και τα Μπαϊράμια μας. Κάποιοι φίλοι ρώτησαν γιατί να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί; ¨Μήπως δεν υπάρχουν άλλα τζαμιά; ¨ έγραψαν. Φυσικά και υπάρχουν. Υπάρχουν πολλά άλλα τζαμιά, πολλές εκκλησίες και πολλά μουσεία. Αλλά η Αγία Σοφία που είναι το σύμβολο της Κων/λης, που είναι το βάσει σπαθιού δικαίωμα και η παρακαταθήκη του Πορθητή είναι μία. Σήμερα ευτυχώς η θλίψη τερματίστηκε. Πολύ ευτυχώς¨.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.