ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα «γυρίζει» η Άγκυρα: «Μικρές» χαρακτηρίζει τις ζημιές στο «Λήμνος» η «Hürriyet»

Τα «γυρίζει» η Άγκυρα: «Μικρές» χαρακτηρίζει τις ζημιές στο «Λήμνος» η «Hürriyet»

Η Άγκυρα μπορεί χθες να έκανε λόγο για ζημιές στην φρεγάτα «Λήμνος» και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να έκανε δηλώσεις περί «ακριβών αντίτιμων», όμως η Hürriyet σήμερα τα «μάζεψε».

δήλωσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος και σήμερα η Hürriyet γράφει ότι προχθές μια τουρκική φρεγάτα απέτρεψε ελληνικό πολεμικό πλοίο που κινήθηκε εναντίον του «Oruç Reis».

Σύμφωνα με τη μετάφραση του ΚΥΠΕ, το δημοσίευμα σημειώνει την αναφορά χθες στην επετειακή επαρχιακή συγκέντρωση του ΑΚΡ για τα 19χρονα από την ίδρυσή του στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Είπαμε και προηγουμένως, ήρεμα μην επιτεθείτε στο «Oruç Reis» μας. Εάν το κάνετε θα πληρώσετε ψηλό τίμημα. Σήμερα έλαβαν την πρώτη τους απάντηση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε εξήγησε τι εννοούσε ότι έλεγε «έλαβαν την πρώτη τους απάντηση».

Η Hürriyet που αναφέρεται σε «παρασκήνιο» και πως προχθές ενώ το «Oruç Reis» εκτελούσε την εργασία του σε καθορισμένη περιοχή, η ελληνική φρεγάτα Λήμνος κινήθηκε εναντίον του τουρκικού σεισμογραφικού με αποτέλεσμα η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις που συνόδευε το «Oruç Reis» να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ελληνικής φρεγάτας.

Μπροστά στους απότομους ελιγμούς του «Kemal Reis», προστίθεται στο δημοσίευμα, η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» αναγκάστηκε να φύγει. Καθώς η ελληνική φρεγάτα έφευγε μεταξύ δύο τουρκικών πλοίων, προστίθεται στο τουρκικό δημοσίευμα, υπήρξε μια επακούμβηση μικρής κλίμακας. Η «Λήμνος», αναφέρεται, πήγε αμέσως μετά για επιδιόρθωση.

Η φρεγάτα «Kemal Reis», αναφέρει η Hürriyet, που δεν υπέστη καμιά ζημιά, συνέχισε το καθήκον της, ενώ η «Λήμνος» μετά τη διόρθωση της μικρής ζημιάς επέστρεψε χθες και πάλι στην περιοχή και συμμετείχε στην κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Το αφήγημα της Hürriyet για τα συμβάντα μεταξύ των «Λήμνος» και «Kemal Reis» διαφέρει κατά πολύ από τα διάφορα που γράφονταν για μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από ανώνυμους τουρκικούς λογαριασμούς και που μιλούσαν για σοβαρές ζημιές στο «Λήμνος», μέχρι και για τραυματισμό του προσωπικού του. Με άλλα λόγια, η Hürriyet δείχνει να «μαζεύει» κάπως τα όσα γράφτηκαν στους τουρκικούς λογιαρσμούς και να αποστασιοποιείται. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές τέτοιες ανώνυμες αναρτήσεις με συγκεχυμένες πληροφορίες έχουν διαγραφεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξ’ άλλου, τα τουρκικά fake news για αδρανοποίηση της «Λήμνου» είχαν εξουδετερωθεί αυτόματα όταν έγινε γνωστό πως η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δέσποζε μάχιμη στην κοινή άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας χθες, 13 Αυγούστου 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.