Οι Τούρκοι τώρα αμφισβητούν την Ρω: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς κυριαρχίας της», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Οι Τούρκοι τώρα αμφισβητούν την Ρω: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς κυριαρχίας της», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Απτόητοι, ελέω απουσίας σοβαρής ελληνικής αντίδρασης, συνεχίζουν οι Τούρκοι την επικοινωνιακή τους στρατηγική για την παραποίηση της πραγματικότητας με στόχο να στηρίξουν τις παράνομες διεκδικήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, για δεύτερο 24ωρο τα τουρκικά κανάλια βάζουν στο στόχαστρό τους, εκτός από το Καστελόριζο και το νησάκι της Ρω.

Στα ρεπορτάζ που μεταδίδουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επιχειρούν να «γκριζάρουν» το μικρό νησάκι τονίζοντας ψευδώς, ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει με τη συμφωνία του 1947 το καθεστώς κυριαρχίας του.

Ειδικά το κρατικό TRT, το οποίο την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, πρόβαλε εικόνες με στρατιώτες πάνω στο νησί της Ρω. «Η Ελλάδα μετά το Καστελόριζο, έστειλε στρατιώτες και στη Ρω. Η στρατιωτική κινητικότητα στη Ρω καταγράφηκε από το TRT Haber.

Ο ελληνικός στρατός φαίνεται ότι μετέτρεψε κάποια κτίσματα σε φυλάκια.

Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο. Η Ελλάδα με τα προκλητικά βήματα που κάνει συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στην ανατ. Μεσόγειο. Μετά την αποστολή στρατιωτών στο νησί του Καστελόριζου, αυτή τη φορά στέλνει στρατό και στη Ρω», μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Τουρκίας.

Η τουρκική προπαγάνδα δεν περιορίζεται μόνο στα «στημένα» ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ που έχουν ως έδρα τη γειτονική πόλη του Κας. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να παρέμβουν ακόμα και στο Google Earth και να στήσουν προβοκάτσια, δείχνοντας μια μεγάλη τουρκική σημαία να ανεμίζει στο Άκρα Λιμενάρι, μία τοποθεσία που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Καστελόριζου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.