ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Από… Δεκέμβριο θα συζητήσουν για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΕΕ – «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»

Από… Δεκέμβριο θα συζητήσουν για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΕΕ – «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»

Στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, παρέπεμψε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσσας όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, με αφορμή τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Tη δυσαρέσκειά της για τις ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια εξέφρασε η ΕΕ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων ερωτηθείς σχετικά κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

O Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η ΕΕ θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Ειδικότερα, ο κ. Στάνο υπογράμμισε ότι «τα τελευταία γεγονότα προστέθηκαν στη σειρά ενεργειών της Τουρκίας, οι οποίες είναι πηγή δυσαρέσκειας για την ΕΕ» και συμπλήρωσε ότι «οι ηγέτες θα επανεξετάσουν όλες τις ενέργειες της Τουρκίας, τη συμπεριφορά της Τουρκίας στις συναντήσεις τους, και τον Δεκέμβριο η ΕΕ θα αποφασίσει πώς θα δράσει υπό το πρίσμα όλων αυτών των εξελίξεων».

Φυσικά ο κ. Στάνο δεν είπε ούτε κουβέντα για κυρώσεις, ούτε κουβέντα για κάποια υλοποιήσιμη στρατηγική. Από κουβέντα γενικά μια χαρά τα πάνε στις Βρυξέλλες. Στις αποφάσεις έχουν πρόβλημα ειδικά όταν αυτές δεν εξυπηρετούν τα γερμανικά συμφέροντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος υπαναχώρησαν στο θέμα του βέτο για τις κυρώσεις στην Λευκορωσία, με αποτέλεσμα τώρα να έχουν λιγότερους “μοχλούς” για να αποσπάσουν κάποια συγκεκριμένη κίνηση από την ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.