ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απίστευτη τοποθέτηση Μ.Μπράιζα (HΠΑ): «Η Τουρκία να εγκαταλείψει Κρήτη και Ρόδο & η Ελλάδα το Καστελόριζο»! (βίντεο)

Απίστευτη τοποθέτηση Μ.Μπράιζα (HΠΑ): «Η Τουρκία να εγκαταλείψει Κρήτη και Ρόδο & η Ελλάδα το Καστελόριζο»! (βίντεο)

«Είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ κοντά στις ακτές της Τουρκίας εξ αιτίας του μικροσκοπικού Καστελόριζου. Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο (σ.σ.: !!!) και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο και τότε θα δούμε τις προκλητικές ενέργειες να εξαφανίζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του το «αστέρι» της αμερικανικής διπλωματίας Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μ.Μπράιζα, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενεργειακών ζητημάτων της Ευρώπης στην κυβέρνηση Ομπάμα, είναι στενός συνεργάτης και φίλος του φερόμενου ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επέλεξε ο Τ.Μπάιντεν, Α.Μπλίνκεν και προορίζεται για θέση κλειδί στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Προκαλεί πραγματικά ερωτηματικά τι εννοεί λέγοντας «μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο».

Δηλαδή να σταματήσει να έχει διεκδικήσεις επί της Κρήτης και της Ρόδου και η Ελλάδα να «δώσει το Καστελόριζο»;

Δείτε το βίντεο:

Όλα αυτά ενώ η Τουρκία με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, “σβήνει” το Καστελόριζο από τον χάρτη και υποστηρίζει με θράσος ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται “σε τουρκική υφαλοκρηπίδα”!

Προφανώς συμπωματικά με την τοποθέτηση Μ.Μπράιζα, η Άγκυρα, στέλνει επιστολή την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της στα ΗΕ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «δεν επιτρέπει στην Τουρκία να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της, έχοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι το Καστελόριζο “έχει πλήρη δικαιώματα στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων»”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι η Τουρκία καλεί μεν σε διάλογο , αλλά θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.