Άγκυρα για διερευνητικές: «Στην ατζέντα ολόκληρο το Αιγαίο»! – Δηλώσεις του εκπροσώπου του Ερντογάν

Άγκυρα για διερευνητικές:  «Στην ατζέντα ολόκληρο το Αιγαίο»! – Δηλώσεις του εκπροσώπου του Ερντογάν

“Λύση για ολόκληρο το Αιγαίο και όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Τουρκία”, θέλει η Άγκυρα, σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα του pronews.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές με την ελληνική αντιπροσωπεία το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε το μήνυμα της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας πως η Τουρκία «επιθυμεί λύση για όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το γεγονός ότι η Άγκυρα έθεσε ζητήματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, για τις γκρίζες ζώνες, το καθεστώς κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω συνιστούν απόδειξη ότι η Τουρκία θα πιέσει την Ελλάδα για υποχωρήσεις παντού, σε συνομιλίες οι οποίες κατά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσουν.

Η δήλωση του Καλίν:

«Έπειτα από 4,5 χρόνια, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν πάλι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι πιθανό να λύσουμε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου. Έχουμε την επιθυμία γι’ αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα ενδιαφέρουν όλους».

https://twitter.com/ikalin1/status/1353703290710732802

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.