Ερντογάν: «Θα επέμβουμε στην Κύπρο και θα κάνουμε και γεωτρήσεις όπου θέλουμε – Τα πλοία μας είναι έτοιμα»!

Ερντογάν: «Θα επέμβουμε στην Κύπρο και θα κάνουμε και γεωτρήσεις όπου θέλουμε – Τα πλοία μας είναι έτοιμα»!

Νέες προκλήσεις και απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την Ανατολική Μεσόγειο και το τουρκολυβικό μνημόνιο και όλα αυτά μια ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία για… συνομιλίες όπως τις αντιλαμβάνεται τουλάχιστον το ΥΠΕΞ!

Ο Ερντογάν σύμφωνα με το ahaber.tr ανέφερε πως η Ελλάδα ενοχλείται στις έρευνες για τις γεωτρήσεις διότι δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με την Τουρκία.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για επέμβαση ακόμη και στην Κύπρο αν χρειαστεί.

«Εμείς στην Ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη.

Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων.

Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις.

Η Ελλάδα ενοχλήθηκε επειδή δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς.

Σε όλες τις εντάσεις για την Ανατολική Μεσόγειο δείξαμε κατανόηση, αλλά δεν αφήνουμε κανέναν να υποτιμήσει τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου και αν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε.

Τα πλοία μας είναι έτοιμα, εάν χρειαστούν.

Δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να σέβονται την Τουρκία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της επιμένει με πρωτοφανή εμμονή ότι πρέπει να κρατήσει τους περίφημους «δίαυλους» επικοινωνιών ανοικτούς με την Τουρκία εξ ου και το ταξίδι Νίκου Δένδια στην Άγκυρα την ώρα που ο Ερντογάν κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Μάλιστα ένας εξ αυτών (των στελεχών) δήλωσε σήμερα, το εξής πρωτοφανές, ότι δεν θα κάνουμε στην Τουρκία τη χάρη να φανούμε εμείς ως αδιάλλακτοι!

Τέτοιο μεγάλο επίτευγμα της Ελλάδας: Δηλαδή θα μας «μαστιγώνουν» όποτε και όπως θέλουν αλλά εμείς εκεί, ήρεμοι θα υπομένουμε το μαρτύριο για να μην φανούμε αδιάλλακτοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.