Συμφωνία Τουρκίας & Λιβύης για έρευνες νότια της Κρήτης από τουρκικά ερευνητικά εντός ελληνικής AOΖ!

Συμφωνία Τουρκίας & Λιβύης για έρευνες νότια της Κρήτης από τουρκικά ερευνητικά εντός ελληνικής AOΖ!

Νέα συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που συνυπέγραψαν οι δύο χώρες και αποδέχθηκε ο ΟΗΕ μετά την κατάθεση του σχετικού συμφώνου: Ο νέο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Άουν, συναντήθηκε εκτάκτως με τον Τούρκο πρέσβη στη Λιβύη, Κανάν Γιλμάζ, και συμφώνησαν να αναλάβει η Τουρκία τις έρευνες προς ανεύρεση υδρογονανθράκων!

Η νέα διακρατική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών κατά την επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την υπογραφή θα ανοίξει ο δρόμος για την μόνιμη παρουσία των τουρκικών ερευνητικών σκαφών και φυσικά της ναυτικής αρμάδας που τα συνοδεύει, δυτικά του 28ου Μεσημβρινού, εντός της ΑΟΖ που συμφώνησε η Ελλάδα με την Αίγυπτο, η οποία πάντως δεν έχει περάσει στο γραφείο των διεθνών συμφωνία του ΟΗΕ.

Οι έρευνες θα γίνονται και στην λιβυκή ΑΟΖ, για λογαριασμό του λιβυκού δημοσίου, από τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι ελληνικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (εκτός από αυτής που διατρήθηκε πολλαπλώς και βιαίως το περασμένο καλοκαίρι από το Oruc Reis και τον τουρκικό Στόλο) και στα νότια της Κρήτης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και με υποστήριξη του τουρκικού Στόλου από τα μαχητικά της ΤΗΚ που θα εδρεύουν στα λιβυκά αεροδρόμια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.