ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με ατζέντα «δορυφοριοποίησης» της Ελλάδας έρχεται ο Μ.Τσαβούσογλου

Με ατζέντα «δορυφοριοποίησης» της Ελλάδας έρχεται ο Μ.Τσαβούσογλου

Με ατζέντα «δορυφοροποίησης» της Ελλάδας έρχεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα μας την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η τουρκική Sabah η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς ο Τσαβούσογλου θα θέσει στο τραπέζι αιτήματα για την «δορυφοροποίηση» της Ελλάδας.

Θέματα όπως η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, θέματα για την «τουρκική» (όπως την χαρακτηρίζουν μειονότητα στη Θράκη, μέχρι και στήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία σε επιχειρήσεις κατά «τρομοκρατικών» οργανώσεων. Δηλαδή η χώρα μας θα πρέπει εκτός των άλλων να στηρίζει την Τουρκία σε διάφορες επιχειρήσεις που κάνει κατά των Κούρδων και λοιπών.

Να τονιστεί πως από τη στιγμή που θα τεθούν στο τραπέζι πολλά θέματα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική πλευρά, η οποία από την πλευρά της θα προσπαθήσει να θέσει τις δικές της «κόκκινες» γραμμές.

Ο Τσαβούσογλου θα καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή το μεσημέρι. Μαζί του θα έχει μια πολυπληθή συνοδεία και μια πολυπληθή αποστολή δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καλύψουν την επίσκεψή του στη Θράκη, αλλά φυσικά και στην Αθήνα.

Στην Αθήνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα καταφθάσει το απόγευμα της Κυριακής μετά την επίσκεψή του στη Θράκη. Λίγο μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα δειπνήσει ιδιωτικά με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα πετάξει για την Αγκυρα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν και θα ενημερώσει για τις επαφές του στην Ελλάδα.

Τα ζητήματα που θα θέσει

Εκτός από τα περί συνάντησης Κ.Μητσοτάκη-Ρ.Τ.Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου φέρνει άλλα 7 θέματα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Αυτά είναι:

  • ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο
  • Υφαλοκρηπίδα
  • Αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη
  • Υποστήριξη Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις
  • Άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των παράνομων μεταναστών και επαναπροωθήσεις
  • Ζητήματα της ‘τουρκικής’ μειονότητας στη δυτική Θράκη
  • Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατ. Μεσόγειο
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.