Ε.Τατάρ: «Η Κύπρος δεν θα είναι πια ελληνικό νησί»

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποκτήσει περαιτέρω σημασία λόγω του πολέμου

Ε.Τατάρ: «Η Κύπρος δεν θα είναι πια ελληνικό νησί»

«Η Κύπρος δεν θα είναι πια ελληνικό νησί», δήλωσε πριν λίγο ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ,μετά από εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν, που με δόλιο σχέδιο εδώ και μήνες “εποικίζει” με χιλιάδες μετανάστες την Κύπρο.

Ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν το δικαίωμά τους σε ένα ισότιμο και κυρίαρχο κράτος, αποκαλύπτει αυτό που οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει από την δεκαετία του 1950, και αφορά την κατάληψη ολόκληρου του νησιού με κάθε τρόπο και μέσο.

Μιλώντας στο Τουρκικό Πρακτορείο Κύπρου (TAK) για την επέτειο της έναρξης των ένοπλων διαδηλώσεων της ΕΟΚΑ, ο Τατάρ επέκρινε τις δηλώσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας.

«Αν συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε τη ρητορική του 1821, δίνετε μηνύματα για να ικανοποιήσετε τους φιλελληνιστικούς κύκλους, τότε αμφιβάλλω για την καλή σας θέληση», είπε ο Τατάρ.

Ο Τατάρ τόνισε επίσης ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποκτήσει περαιτέρω σημασία λόγω του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι στο πλευρό της Τουρκίας, που την θεωρεί παράγοντα ισορροπίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ είπε ότι τα Κατεχόμενα δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την εγγύηση της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας ζήτησε το αυτονόητο που η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν τολμάει να ψελλίσει, να μιλήσει για την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι, με αφορμή την ομιλία που θα κάνει στην ελληνική Βουλή, μέσω τηλεδιάσκεψης, την ερχόμενη Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.