Πολλά παιδιά μεταξύ τους

(Ανανέωση): Επέστρεψαν στη Τουρκία οι 94 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την τουρκική όχθη σε ελληνική νησίδα του Έβρου, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικών, τουρκικών αρχών και ΜΚΟ.

——————————————————-

Περί τους 100 παράνομοι μετανάστες πάτησαν στο ελληνικό έδαφος σε νησίδα του βόρειου Έβρου και ζητούν από την κυβέρνηση και τις αρχές να τους περάσει στην δυτική όχθη του Έβρου. Προέρχονται βασικά από χώρες της Ασίας και πέρασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το τουρκικό έδαφος στην ελληνική νησίδα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα.

Τα ξημερώματα στρατιωτικές περίπολοι τους εντόπισαν όταν είχαν ήδη ολοκληρώσει τη διάβαση του υδάτινου κωλύματος με βάρκες που τους εξασφάλισαν οι Τούρκοι.

Μεταξύ τους βρίσκονται και αρκετά μικρά παιδιά όπως βλέπετε στο βίντεο, τα οποία και τα επιδεικνύουν θέλοντας να προκαλέσουν τον οίκτο της ελληνικής πλευράς.

Κατάλληλα «δασκαλεμένοι» ζήτησαν συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΟΗΕ να έρθουν για να τους παραλάβουν. Υπενθυμίζουμε πως σε όλη την έκταση των ελληνοτουρκικών και ελληνοβουλγαρικών συνόρων μέχρι τη Ροδόπη, όπως σημειώσαμε χθες, εισέρχονται περί τα 1000 άτομα καθημερινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα σε λίγο…