ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επέστρεψε στις προκλήσεις ο Ρ.Τ.Ερντογάν με «πυρά» κατά της Ελλάδας: «Τα βήματά της αποτελούν απειλή»

«Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το δηλώσαμε στον ΟΗΕ» λέει το κόμμα του Τούρκου προέδρου

Επέστρεψε στις προκλήσεις ο Ρ.Τ.Ερντογάν με «πυρά» κατά της Ελλάδας: «Τα βήματά της αποτελούν απειλή»

Κατά της Ελλάδας στρέφεται εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο εθνικιστικό προεκλογικό μανιφέστο του κόμματός του που μοιράστηκε στους υποψήφιους βουλευτές ενόψει των εκλογών στις 14 Μαΐου. επισημαίνει πως τα βήματα της χώρας μας «αποτελούν απειλή».

Στο μανιφέστο αυτό αναφέρεται:

«Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος είναι από τους βασικούς πυλώνες της Γαλάζιας Πατρίδας μας και εκεί θα προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας όπως και της ”ΤΔΒΚ” επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες μας. Τα βήματα της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν Μεσόγειο. Αυξάνεται ο ενεργειακός περιφερειακός ανταγωνισμός».

Το κόμμα του Ερντογάν επίσης τονίζει ότι «τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το δηλώσαμε στον ΟΗΕ».

«Τα εξωτερικά μας όρια της υφαλοκρηπίδας μας τα δηλώσαμε στον ΟΗΕ. Στις 13 Νοεμβρίου του 2019 στην κοινοποίηση που κάναμε στον ΟΗΕ δηλώσαμε πως τα θαλάσσια σύνορα μας εκτείνονται μέχρι το όριο των χωρικών υδάτων των νησιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Δηλώσαμε πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν επήρεια που να εμποδίζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Στις 18 Μαρτίου του 2020 ενημερώσαμε τον ΟΗΕ για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίζει στο μανιφέστο του ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.