ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εριστικός ο Ο.Τσελίκ: «Μονομερής ενέργεια της Ελλάδας η εξαγγελία για θαλάσσια πάρκα»

Η αντίδραση του εκπροσώπου του AKP μετά την ανακοίνωση από τον Μητσοτάκη για την ίδρυση δύο θαλάσσιων πάρκων

Εριστικός ο Ο.Τσελίκ: «Μονομερής ενέργεια της Ελλάδας η εξαγγελία για θαλάσσια πάρκα»

Η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ίδρυση δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο, στο πλαίσιο της 9ης διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Conference», προκάλεσε έντονη αντίδραση από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. Ο Τσελίκ απείλησε με αντίποινα ενάντια στη χώρα μας, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει καμία κίνηση για την ίδρυση των θαλάσσιων πάρκων».

Ο Τσελίκ τόνισε ότι η εξαγγελία των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί μια εξέλιξη που από τη μια «υπονομεύει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και συγχρόνως εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς ενέργειας». Απευθυνόμενος στην Ελλάδα, την κάλεσε να «μην εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας» και να «μην γίνουν κινήσεις που θα πλήξουν την εξομάλυνση».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ μάλιστα κάνοντας αναφορά στις «συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή» και τις προσπάθειες του Ερντογάν «για μείωση των εντάσεων και των προβλημάτων σε ολόκληρη την περιοχή» κάλεσε την Ελλάδα να συμβάλει ώστε αυτό το κλίμα να υπάρξει και το Αιγαίο «αποφεύγοντας να εκμεταλλευθεί» το θέμα του περιβάλλοντος .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα δείχνει να επιμένει στο θέμα της άσκησης του δικαιώματος της χώρας μας για την περιβαλλοντική προστασία σε νησιά και νησίδες του Αιγαίου επικαλούμενη τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και της συνάντησής του με τον Ερντογάν στα μέσα Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.