ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η δήθεν ελληνοτουρκική επαναπροσέγγιση: Οι Τούρκοι απαγορεύουν και φέτος το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

Δεν δίνουν άδεια για λειτουργία

Η δήθεν ελληνοτουρκική επαναπροσέγγιση: Οι Τούρκοι απαγορεύουν και φέτος το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

Φαίνεται πως η Τουρκία παρά την υποτιθέμενη προσέγγιση με την Ελλάδα μετά την πρόσφατη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (όπου επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε σε μία άτακτη ελληνική υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων) συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο όπως και πριν, στην διατήρηση της εχθρότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, καθώς σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.

 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Εφέτος δέν θά τελεσθεί η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εις την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, καθ΄ότι δεν εδόθη η απαιτούμενη άδεια παρα των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λόγοι της άρνησης αυτής από πλευράς της Τουρκίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.