ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχουμε αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Α.Αιγαίου; – Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Α.Συρίγου περί «πιθανής επαναστρατικοποίησης» βάζει «φωτιές»

Αφωνία από την Αθήνα παρά τις αντιδράσεις που δημιούργησε το δημοσίευμα της Yeni Safak

Έχουμε αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Α.Αιγαίου; – Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Α.Συρίγου περί «πιθανής επαναστρατικοποίησης» βάζει «φωτιές»

Με δήλωση που βάζει «φωτιά», καθώς επί της ουσίας επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Yeni Safak περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, αναπληρωτής καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος. 

Ο Α.Συρίγος σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν περιοχές που ενδιαφέρονται οι Τούρκοι για θέματα ναυσιπλοΐας και είπε ότι αυτό είναι «κάτι εύλογο και κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε», στη συνέχεια όμως ισχυρίστηκε ότι «αυτό είναι μια παραχώρηση» και ότι θα περίμενε ότι οι Τούρκοι «θα αποδεχθούν άλλα πράγματα όπως η επαναστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Τι θέλει να πει όμως με τον όρο «επαναστρατικοποίηση»; Πότε η Αθήνα προχώρησε επίσημα σε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου γιατί είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί σημαντικά για την άμυνα της χώρας οπλικά συστήματα από τα νησιά.

Με αυτή τη δήλωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα όσα ανέφερε χθες η Yeni Safak, η οποία είχε δημοσίευμα με τίτλο: «Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών». 

Την ίδια ώρα μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης για το δημοσίευμα, παρόλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις από κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών για το τουρκικό δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε η ίδια ζητώντας απαντήσει η κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.