ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λέρος: Λόγω GPS το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία με το σκάφος

Ο Σαμπανσί και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε καταστολή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Λέρος: Λόγω GPS το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία με το σκάφος

Νέες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για το ναυτικό ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί με το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, στη Λέρο.

Ο Σαμπανσί και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε καταστολή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με τον 54χρονο επιχειρηματία να έχει χειρουργηθεί για αφαίρεση σπλήνας, για τοποθέτηση στεντ λόγω ρήξης αορτής και πριν λίγες ώρες για αιμορραγία λόγω τραύματος στην κοιλιά. Η σύζυγός του έχει τραυματιστεί βαριά στο πρόσωπο και στο στόμα.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα το φουσκωτό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα το βρισκόταν η σύζυγός του. Ο καπετάνιος με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.

Η παρέα πήγαινε στη Λέρο για φαγητό, κατά άλλες πληροφορίες επέστρεφε από έξοδο στο ελληνικό νησί. Σε κάθε περίπτωση κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχαν αυτό το τρομακτικό ατύχημα. Όπως υποδηλώνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια και ανετράπη. Ο καπετάνιος που καθόταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού ήταν αυτό που φαίνεται να το αντελήφθη και να φώναξε προσοχή βράχια χωρίς ωστόσο ο Σαμπανσί να προλάβει να αντιδράσει.

Ο καπετάνιος η σύζυγός του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα και γλίτωσαν, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το βαριά τραυματισμένο ζεύγος.

Το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία έγινε λόγω GPS

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την τουρκική t24.com.tr το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Επικαλούμενο το Patronlar Dünyası, αναφέρει ότι «ελληνικές ναυτιλιακές πηγές υποστήριξαν ότι το ζεύγος Σαμπανσί είχε ατύχημα λόγω GPS. Η πηγή της είδησης ανέφερε ότι παρόλο που οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμα και όταν χρησιμοποιούν Tenders και δήλωσε: “Ακόμα και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το zodiac των Σαμπανσί δεν είχε GPS”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.