Μ.Τσαβούσογλου κατά Ν.Δένδια: «Όπου και να πάμε, τρέχει από πίσω»

«Η Τουρκία είναι μία «νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Μ.Τσαβούσογλου κατά Ν.Δένδια: «Όπου και να πάμε, τρέχει από πίσω»

Τις επισκέψεις σε χώρες του εξωτερικού του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Νίκου Δένδια, σχολίασε με περίσσεια ειρωνείας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως σπεύδει να «τρέξει, όπου πάμε εμείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, σε δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου φέρεται να τόνισε πως η χώρα του αποτελεί μία «νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» για το κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την Oργάνωση Tουρκικών Kρατών, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή του εκεί, δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία. Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί (σημ. Καζακστάν)… Εκεί πήρε την ανάσα».

Και συνέχισε ο Μεβλούτ κατά του Δένδια: «Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η “ΤΔΒΚ” έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Βήμα βήμα. Τα υπόλοιπα, πρώτα ο Αλλάχ, θα έρθουν. Φυσικά, οι τρέχουσες ανησυχίες και ο πανικός τους είναι λόγω αυτών που θα γίνουν. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας με τον τουρκικό κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπα πριν από λίγο, στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να παίρνει την “ΤΔΒΚ’”ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.