ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Μηταράκης για Τουρκία: «Με τον φράχτη στον Έβρο καλύπτουμε πλήρως το χερσαίο σύνορό μας»

Ο Νότης Μηταράκης κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ν.Μηταράκης για Τουρκία: «Με τον φράχτη στον Έβρο καλύπτουμε πλήρως το χερσαίο σύνορό μας»

Να σεβαστεί την υπογραφή της στην Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, κάλεσε την Τουρκία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια συνολική πολιτική στο μεταναστευτικό που δεν επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει αυτό που έκανε το 2015 και το 2016» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες της Τουρκίας που οφείλει να αποτρέπει αυτή την κατάσταση και να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό. «Δεν είναι ελληνική απαίτηση, είναι ευρωπαϊκή θέση» τόνισε ο κ. Μηταράκης υπενθυμίζοντας ότι η Άγκυρα έχει αναλάβει δύο δεσμεύσεις να αποτρέπει τις αναχωρήσεις από τα εδάφη της αλλά και να δέχεται επιστροφές.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμη ότι έχουν υπάρξει περιστατικά στην Ελλάδα τα οποία θεωρεί η κυβέρνηση υβριδική απειλή, όταν η προσπάθεια διέλευσης συνδυάζεται με προσπάθεια παραπληροφόρησης σε βάρος της Ελλάδας, όπως συνέβη πρόσφατα με τη νησίδα στον Έβρο. «Θα απαντάμε πολύ πιο οργανωμένα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Σχετικά με το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ για τη νησίδα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι αυτό που αναφέρει είναι πως δεν είναι χαρτογραφημένη Πρωτόκολλο της Επιτροπής Διαχάραξης των Ελληνοτουρκικών Συνόρων, άρα δεν έχει κατανεμηθεί και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά θέματα που εκκρεμούν στον Έβρο.

«Οι συντεταγμένες που δόθηκαν από αυτούς που λέγαν πως κινδυνεύουν ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν ήταν αλήθεια πως υπήρχε ένα νεκρό παιδί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το βίντεο με το τουρκικό push forward στο Αιγαίο, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως είναι λίγο παλαιότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι fake. Πρόσθεσε πως «ανέβηκε» σε μια περίοδο που η Τουρκία καλλιεργούσε ένα αφήγημα περί ανθρωπισμού για τους μετανάστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.