ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες απειλές από τον Χ.Ακάρ: «Να κάνουμε δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Άγκυρα είναι ασφαλής σύμμαχος

Νέες απειλές από τον Χ.Ακάρ: «Να κάνουμε δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας ωστόσο έτοιμος για συνάντηση με την ελληνική πλευρά.

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο ξανά για δίκαιη κατανομή του πλούτου του Αιγαίου.

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε. Λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και να μοιραστεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο για εξοπλισμούς στην Κύπρο.

«Λέμε ότι ο εξοπλισμός του νησιού από τους Ελληνοκύπριους θα αυξήσει την ένταση. Ως εγγυητές, εκπληρώνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχία, η ισότητα κι η τουρκική ύπαρξη», ήταν η προειδοποίησή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο την περασμένη εβδομάδα, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αυτήν τη συνάντηση, του εκφράσαμε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Δηλώσαμε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση πρέπει να συναντιόμαστε, να συνομιλούμε και να διατηρούμε ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου. Δηλώσαμε ότι μια λύση σε αυτά τα προβλήματα μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα ζητήματά μας μπορούν να λυθούν αν μιλάμε και συναντιόμαστε ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι και έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη σε αυτό το θέμα», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.