ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρόβες απόβασης κάνουν οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» με άρματα μάχης Altay το TCG ANADOLU

Απειλούνται όλα τα ελληνικά νησιά

Πρόβες απόβασης κάνουν οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» με άρματα μάχης Altay το TCG ANADOLU

Πρόβες απόβασης σε ελληνικό νησί κάνουν οι Τούρκοι διαλύοντας τις αυταπάτες κάποιων στην Αθήνα που θεωρούν η Άγκυρα λόγω της καταστροφής που υπέστη από τους σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, θα γίνει πιο… «ειρηνική» και «συνεργάσιμη».

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν δοκιμές στην μεταφορά των τουρκικών αρμάτων μάχης Altay με το νέο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων και αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU το οποίο θα επιχειρεί σε πρώτη φάση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-3.

Με λίγα λόγια το προετοιμάζουν για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το συγκεκριμένο θα μπορεί να προσεγγίζει οποιοδήποτε ελληνικό νησί και αφού πρώτα επιχειρήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα μεταφέρει στο κατάστρωμά του (όπως τα Bayraktar TB3, ANCA και KIZILELMA) για να καταστρέψουν την ελληνική αεράμυνα, την νησιωτική επάκτια άμυνα και τις προκεχωρημένες βάσεις των νησιών εν συνεχεία θα αποβιβάσουν τα ALTAY.

Το σκάφος έχει μέγιστο εκτόπισμα 24.660 τόνων, μήκος 232 μ. και μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων.

Στον αμυντικό οπλισμό του διαθέτει ένα σύστημα RAM, ένα Phalanx και πέντε τηλεχειριζόμενους σταθμούς STOP των 25 χλστ.

Το σκάφος μπορεί να φέρει 4 επιθετικά ελικόπτερα T-129 ARAK, έως 8 μεταφορικά As532 ή CH-47F και 2 S-70B Seahawk.

Εναλλακτικά μπορεί να φέρει μεταξύ 30 και 50  ναυτικοποιημένα  UCAV TB.3 Bayrakltar.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που διαρρέονται εκτενή άρθρα που περιγράφουν πόσο καταπληκτικές είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και πόσο «θετική» η ατζέντα.

Ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε λόγο στις αρχές της εβδομάδας για «μηχανισμό εξομάλυνσης» των σχέσεων με την Ελλάδα που όπως ισχυρίστηκε λειτουργεί ήδη πριν από τους σεισμούς, κάτι που μένει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρθηκε στη θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών, η οποία εξελίσσεται πλέον σε δυναμική.

Προφανώς θετική για την Άγκυρα καθώς είναι η μόνη που ζητάει και απαιτεί ενώ η Ελλάδα απλώς περιμένει να μάθει τι θα της ζητηθεί να δώσει.

Σε ότι αφορά το Altay έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα δέκα μονάδες με στόχο να κατασκευαστούν 1.000 συνολικά οι οποίες θα χωριστούν σε 4 «πακέτα» των 250 μονάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.