ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θέμα ολοκληρωτικής κατάληψης της Κύπρου έθεσε ξαφνικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έπρεπε το 1974 να είχαμε καταλάβει και το νότιο τμήμα»!

Τι σχεδιάζει η Άγκυρα;

Θέμα ολοκληρωτικής κατάληψης της Κύπρου έθεσε ξαφνικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έπρεπε το 1974 να είχαμε καταλάβει και το νότιο τμήμα»!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση για την Κύπρο, σε ομιλία του προς Τούρκους στρατιωτικούς δηλώνοντας ότι «Το 1974 ίσως κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλο το νησί. Αν είχαμε προχωρήσει στο νότο, σήμερα δεν θα υπήρχε βόρεια και νότια Κύπρος. Αλλά η επέμβασή μας έσωσε τους Τουρκοκύπριους από σφαγή».

Η δήλωση γίνεται για πρώτη φορά και δίνει ένα στίγμα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για την τουρκική στρατιωτική ισχύ εξήγγειλε την έναρξη ναυπήγησης του δεύτερου τουρκικού αεροπλανοφόρου και την μαζικοποίηση της παραγωγής των drone κάθε είδους και κάθε κατηγορίας.

Γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξαφνικά ανακοινώνει ότι θέλει να τελειώνει με την Κύπρο και πιθανόν να το κάνει πριν τελειώσει η τελευταία -κατά τα φαινόμενα- προεδρική του θητεία; Πρώτον γιατί το νησί ελέγχει την έξοδο από το Σουέζ.

Δεύτερο, δημιουργεί μια τουρκική λίμνη από τη Μαρμαρίδα ώς την Αλεξανδρέττα.

Τρίτο, αποκόπτει την Ελλάδα προς τη Μέση Ανατολή εάν πέσει η Κύπρος. Γιατί; Διότι η Ελλάδα χάνει το δικό της στρατηγικό βάθος και η Τουρκία μπορεί να ελέγξει καλύτερα τις πύλες του Αιγαίου, στα νότια, δηλαδή στον άξονα Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μια θαλάσσια οδό που ξεκινά από το Άντεν, προς το Σουέζ, από το Σουέζ στο Αιγαίο και από τα Δαρδανέλλια στην Κωνσταντινούπολη και στη Μαύρη Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.