ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ζητωκραυγάζουν» οι Τούρκοι: «Με τους πυραύλους Atmaca θα πλήττουμε τον ελληνικό Στόλο στα λιμάνια του»!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να μην εξοπλίσει τις ελληνικές FDI με πυραύλους SCALP Naval

«Ζητωκραυγάζουν» οι Τούρκοι: «Με τους πυραύλους Atmaca θα πλήττουμε τον ελληνικό Στόλο στα λιμάνια του»!

Τούρκοι αναλυτές μιλώντας στο CNN Turk, ανέφεραν ότι με τους πυραύλους Atmaca θα μπορούν να πλήξουν τον ελληνικό Στόλο στα λιμάνια του, και υποστήριξαν πως «τα συστήματά μας θα μπλοκάρουν όλη την Ελλάδα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως επέλεξε να μην εξοπλίσει τις ελληνικές FDI με τον στρατηγικό πύραυλο SCALP Naval για να μην έχει την δυνατότητα το ΠΝ να πραγματοποιεί πλήγματα σε στόχους βαθιά στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ είπε: «Ο πύραυλος Atmaca είναι ένα έργο που μας κάνει περήφανους. Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Κανονικά οι χώρες δεν διαθέτουν πολλά πολεμικά πλοία.

Για παράδειγμα, αν και δεν θα το θέλαμε, αν έχουμε μια ένταση με την Ελλάδα. Αυτό το σύστημα θα μπλοκάρει όλη την Ελλάδα. Δεν θα μπορεί να βγάλει τα πλοία της απο τα λιμάνια της. Έχει τόση μεγάλη αξία αυτό το σύστημα».

Ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ανέφερε από την πλευρά του: «Μα φυσικά καθώς μπορεί να εκτοξευθεί και από τις φρεγάτες μας και από τις κορβέτες μας και σε περιφερειακό επίπεδο δημιουργούμε μια δύναμη αποτροπής.

Όπως στη Λιβύη, στη Σομαλία. όπου έχουμε και μια συμφωνία, τα πλοία μας θα αρχίσουν να αποκτούν μια δύναμη αποτροπής».

Επίσης, τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες που στοχοποιούν την Ελλάδα, καθώς αναφέρουν ότι «με τους πυραύλους μας προκαλούμε πλήγματα στην ηπειρωτική Ελλάδα», σχολιάζοντας επίσης ότι «μπορούμε και υπερασπιζόμαστε την Γαλάζια Πατρίδα».

«Τι κάνει ο πύραυλος αυτός; Έχει βεληνεκές 260 χιλιόμετρα. Να ξέρετε πως η απόσταση από το Καραμπουρνάκι ( στη Σμύρνη), μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα είναι 154 χιλιόμετρα. Καταλαβαίνετε…» ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου στρατηγικών ερευνών Asam, Εραϊ Γκιουτσλουερ και συνέχισε:

«Το βλέπετε…. εδώ είναι η Μαύρη θάλασσα.. Υπάρχει και ο πύραυλος Tayfun που μπορεί να εκτοξευθεί με βεληνεκές 1000 χιλιόμετρα. Έχουμε και το αντιαεροπορικό σύστημα Siper. Άρα έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη μητέρα πατρίδα μας, την Γαλάζια Πατρίδα μας και την Ουράνια πατρίδα μας».

Ο πρέσβης της Ελλάδας επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν

Παράλληλα, χθες Τρίτη ο νέος πρέσβης της Ελλάδα, Θεόδωρος Μπιζάκης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη θα είναι εκείνος που θα προετοιμάσει και την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα μέσα στο Μάιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.