ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

10 χρόνια μετά την εξέγερση των ρωσόφωνων στο Λουγκάνσκ η βιομηχανική περιφέρεια της Ουκρανίας ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα!

Έχει ενωθεί με τη Ρωσία με το δημοψήφισμα τον Μάιο του 2014

10 χρόνια μετά την εξέγερση των ρωσόφωνων στο Λουγκάνσκ η βιομηχανική περιφέρεια της Ουκρανίας ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα!

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Μπιλοχορίβκα στην επαρχία του Λουγκάνσκ.

Με αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώνεται επιτυχώς η προσπάθεια για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής του Λουγκάνσκ, μία σύγκρουση που ξεκίνησε το 2014, κατόπιν του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από την Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για επιτυχία των μονάδων της ομάδας «Νότος» που κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους στον οικισμό.

Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά ανέφερε πυραυλική επίθεση αντιποίνων σε ρωσική στρατιωτική βάση στην πόλη Γιουβιλέινε, προάστιο του Λουγκάνσκ.

Το ιστορικό του Λουγκάνσκ ως πεδίο μάχης για μία δεκαετία

Αυτή η σύγκρουση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης διαμάχης στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησε το 2014 με την εξέγερση των ρωσόφωνων πληθυσμών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Η περιοχή, η οποία αποτελείται κατά 95% από ρωσόφωνους, ήταν το θέατρο έντονων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της Ουκρανίας και των αυτονομιστικών δυνάμεων.

Από τότε, η Ρωσία έχει καταλάβει και ελέγχει σημαντικά τμήματα της περιοχής, ενώ οι εντάσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται .

Η Μπιλοχορίβκα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία του Λουγκάνσκ, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της επιτυχίας των ρωσικών δυνάμεων να ελέγξουν περιοχές-κλειδιά στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των πολυάριθμων επιθέσεων και της σταθερής προώθησης των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.