ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στους Ουκρανούς – Και τα Σκόπια όπλα

«Καλούμε τους πολίτες της χώρας μας να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως»

Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στους Ουκρανούς – Και τα Σκόπια όπλα

Η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία ανακοίνωσαν ότι εκχωρούν στο ουκρανικό καθεστώς μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, Su-25, gunship ελικόπτερα Μil Mi-24, κλπ. προκειμένου να τα χρησιμοποίησει κατά των «Ρώσων εισβολέων».

Από την πλευρά της η Πολωνία προσφέρθηκε να προσφέρει τα υπό ΝΑΤΟϊκή αεροπορική προστασία αεροδρόμιά της για να επιχειρούν τα μαχητικά.

Θεωρείται αυτονόητο ότι τα μαχητικά, θα τα επιχειρούν πιλότοι από αυτές τις χώρες καθώς είναι αμφίβολο αν υπάρχουν πλέον επιχειρησιακοί Ουκρανοί πιλότοι, αλλά και πρακτικά είναι αδύνατον να τα πιλοτάρουν καθώς χρειάζονται κάποια στοιχειώδη εξοικείωση.

Όλα τα παραπάνω φυσικά συνιστούν ολοκληρωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ στην σύγκρουση, οπότε μένει να δούμε πρώτα αν θα προλάβουν και δεύτερον πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι αν διαπιστώσουν ότι σηκώνονται από πολωνικά αεροδρόμια μαχητικά του ΝΑΤΟ έστω βαμμένα με τα χρώματα της Ουκρανίας για να βομβαρδίσουν ρωσικά στρατεύματα.

Επίσης η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι θα δωρίσει στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικό στην Ουκρανία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή από πλευράς Σκοπίων, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με Β.Ζελένσκι, η Ουκρανία δέχτηκε από τις ρωσικές δυνάμεις 56 επιθέσεις με ρουκέτες και 113 πυραύλους τύπου Κρουζ σε πέντε ημέρες.

«Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν βάναυσα το Χάρκοβο με μαχητικά αεροσκάφη. Ήταν ξεκάθαρα έγκλημα πολέμου. Το Χάρκοβο είναι μια ειρηνική πόλη, εκεί υπάρχουν ειρηνικές κατοικημένες περιοχές, όχι στρατιωτικές υποδομές. Δεκάδες μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι μια τυχαία λανθασμένη ριπή, αλλά σκόπιμη καταστροφή ανθρώπινων ζωών: οι Ρώσοι ήξεραν πού χτυπούσαν», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ζητεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης, στο διάγγελμά του, πως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους της Ρωσίας, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο.

Στο βιντεσκοπημένο μήνυμά του ο Ζελένσκι δεν προσδιόρισε πώς και από ποιον θα μπορούσε να επιβληθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Τόνισε επίσης ότι ένα κράτος που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου δεν θα πρέπει να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Κανείς σε όλον τον κόσμο δεν θα σας συγχωρέσει που σκοτώσατε ειρηνικούς Ουκρανούς», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε δραματικό τόνο.

Επισήμανε, δε, αναφερόμενος στη Ρωσία, ότι μια χώρα που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νέες αυτές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται όσο το Κίεβο συνεχίζει να δέχεται βομβαρδισμούς και λίγες ώρες αφού υπεγράφη η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υποστηρίζουν αρκετοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.