ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λαβρόφ: «Το Κίεβο ανέβαλε για άλλη μια φορά τις συνομιλίες»

«Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία μιλούν για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, όχι η Ρωσία»

Σ.Λαβρόφ: «Το Κίεβο ανέβαλε για άλλη μια φορά τις συνομιλίες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης, πως «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε, ότι οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία στο έδαφος της Λευκορωσίας θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας που τις οποίες έχουν διατυπώσει και είναι γνωστές. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», επανέλαβε ο Λαβρόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και απάντησε υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι η μόνη εναλλακτική στις κυρώσεις είναι ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και προσθέτοντας ότι ένας τέτοιος πόλεμος δεν μπορεί παρά να είναι πυρηνικός. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι μόνο στο μυαλό των Δυτικών πολιτικών και όχι του ρωσικού λαού.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία μιλούν για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, όχι η Ρωσία».

«Αν μας απειλούν με πραγματικό πόλεμο τότε αυτοί που κάνουν τέτοια σχέδια θα πρέπει να το σκεφτούν και κατά τη γνώμη μου τέτοια σχέδια γίνονται» πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει μια λύση στην κρίση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Ασφαλώς και θα βρεθεί μια λύση, δεν έχω καμία αμφιβολία. Οι ελάχιστοι όροι που εμείς έχουμε θέσει είναι γνωστοί και συζητήθηκαν στη συνάντηση στο Γκομέλ και αυτό θα γίνει και σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.