ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σε εξέλιξη η εκκένωση της Μαριούπολης από αμάχους – Reuters: «Δεν ξέρουμε αν σταμάτησαν τα πυρά»

Σε εξέλιξη η εκκένωση της Μαριούπολης από αμάχους – Reuters: «Δεν ξέρουμε αν σταμάτησαν τα πυρά»

Το πρωί του Σαββάτου η Μόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μετά τις εκκλήσεις για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, σε μία επιχείρηση που έχει τεθεί σε ισχύ και θα διαρκέσει έως τις 16:00.

Η ουκρανική κυβέρνηση είπε ότι το σχέδιο ήταν να απομακρυνθούν περίπου 200.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη και 15.000 από τη Βολνοβάκα, και ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο εγγυητής της κατάπαυσης του πυρός.

Τα δυτικά ΜΜΕ όμως αναφέρουν ότι δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση ότι τα πυρά είχαν σταματήσει και δεν ήταν σαφές εάν η κατάπαυση του πυρός θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων. «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλου του δρόμου», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι σχέδια για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, από τους οποίους θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, λίγο πριν την ανακοίνωση της ολιγόωρης εκεχειρίας, οι ρώσοι συνέχιζαν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη. Το Sky News δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το βασικό λιμάνι της πόλης να βομβαρδίζεται από ρωσικά ελικόπτερα χωρις κανείς να επιβεβαιώνει πότε έγινε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.