180.000 Ρώσοι στρατιώτες προωθούνται σε Λευκορωσία και Ντονμπάς – Ξεκινά η μεγάλη επίθεση

600 άρματα και 1200 ΤΟΜΑ μεταφέρονται από Ασία στην πρώτη γραμμή

180.000 Ρώσοι στρατιώτες προωθούνται σε Λευκορωσία και Ντονμπάς – Ξεκινά η μεγάλη επίθεση

Μεγάλες ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στην Λευκορωσία και απ’ότι φαίνεται το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ετοιμάζεται να ανοίξει και τρίτο μέτωπο προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας  της Ουκρανίας, του Κιέβου, μετά από αυτά του Ντονμπάς και Νικολάγιεφ.

Βασικά, θα ανοίξει πάλι το μέτωπο του Κιέβου που είχε κλείσει στα τέλη Μαρτίου.

Τουλάχιστον 30.000 άνδρες από τις μονάδες της Ασίας μεταφέρονται αυτή την στιγμή προς την Λευκορωσία και ετοιμάζονται άλλες 20.000 άνδρες από τις μονάδες που είναι αναπτυγμένες στα σύνορα με την Κίνα.

Οι μονάδες που αναχωρούν για Λευκορωσία θα αντικατασταθούν από επίστρατους.

Αυτή την φορά πρώτος στόχος θα είναι το Volyn, περιφέρεια στη βορειοδυτική Ουκρανία, προκειμένου να αποκοπούν οι κύριες διαδρομές στα σύνορα με Πολωνία

Η ρωσική Αεροπορία από το πρωί μετασταθμεύει Su-30SM στο λευκορωσικό αεροδρόμιο Baranovichi.

Τρία ρωσικά Su-30SM (αριθμοί RF-81772, RF-81760 και RF-81758) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο. Ακολούθησαν τρία Su-34 και πέντε Su-24.

Περί τα 600 άρματα μάχης και 1200 ΤΟΜΑ ρωσικά από την Άπω Ανατολή μεταφέρονται για την επιχείρηση και ήδη έχουν αρχίσει να αφικνούνται τα πρώτα τρένα με εφόδια στην Λευκορωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 διαβίβασε πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας και στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχετικά με τον σχεδιασμό μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται τουλάχιστον 100.000 (!) άνδρες στην Δυτική Ρωσία από τους νυν υπηρετούντες, στο Μπέλγκοροντ, το Κουρσκε και το Ροστόφ, για να «καθαρίσει» την υπόθεση Ντονμπάς.

Ήδη έχουν αφιχθεί οι πρώτοι 3.000 Τσετσένοι μαχητές.

Aυτή την φορά πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή και λευκορωσικών δυνάμεων, τουλάχιστον σε ρόλους επιμελητείας.

Σε όλες τις ρωσικές μονάδες της Λευκορωσίας έχει αποκατασταθεί οπλισμός.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για όλο τον πλανήτη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.