ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Toυρκική εισβολή Ανατολικά του Ευφράτη: Βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις και προελαύνει ο στρατός

Toυρκική εισβολή Ανατολικά του Ευφράτη: Βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις και προελαύνει ο στρατός

Τις κουρδικές δυνάμεις Ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία κτυπά η Τουρκία αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες ότι θα καταστρέψουν “τρομοκρατικές ομάδες με αποτελεσματικές επιχειρήσεις”.

Οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν κουρδικές θέσεις σε όλη τη βορειοδυτική Συρία με άρματα μάχης και πυροβολικό.

Παράλληλα στα σύνορα με το κουρδικό Κομπανί μεταφέρονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις με Α/Κ πυροβόλα, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού αναφέρει ότι η Τουρκία χτύπησε από τη Σανλιούρφα της Τουρκίας την περιοχή Αϊν ελ Αράπ της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άντρες των Κούρδων μαχητών της Συρίας (ΡYD) και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Οι Τουρκικές δυνάμεις κτυπούν κουρδικές θέσεις και στο Κομπάνι, στο Tell Abyad, στα χωριά Koreli και Ashma στη δυτική πλευρά ενώ Γαλλία και ΗΠΑ εκφράζουν απλά την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή.

Οι Τούρκοι επιτίθενται από δύο πλευρές κτυπώντας δύο πόλεις και πάνω από 4 χωριά.

Παράλληλα κτυπούν και τα σύνορα μεταξύ Jarabulus και Ain Arab με άρματα μάχης.

Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν με επίθεση κατά τουρκικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός.

Χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν προειδοποίησε πως θα κτυπηθούν οι τρομοκράτες του PKK ανατολικά του Ευφράτη ενώ ανέφερε πως “όλες οι προετοιμασίες έχουν τελειώσει για το θέμα αυτό”.

Οι SDF ανακοίνωσαν πως “διατηρούμε το δικαίωμα επίθεσης εναντίον τουρκικών δυνάμεων που βάλλον κατά των εδαφών μας. Δεν θα απέχουμε από το δικαίωμα μας αυτό”.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως οι Τούρκοι επιτέθηκαν με επιθετικά ελικόπτερα διευρύνοντας το μέτωπο.

https://twitter.com/nnews_breaking/status/1057618085945991168

Καθώς το θέμα της Μάνμπιτζ φαίνεται να έχει “λυθεί” μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων , η Άγκυρα ξαφνικά μετατοπίζει το ενδιαφέρον προς τον μεγάλο στόχο της την, Τal Abyad διότι αποτελεί ένα συνοριακό πέρασμα που γειτνιάζει με την Ράκκα και την πόλη Akçakale στη νότια Τουρκία.

To Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωση του:

“Είμαστε σε επαφή με την Τουρκία και τις δυνάμεις SDF μετά την απειλές της Αγκυρας για επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Γνωρίζουμε τις τουρκικές δηλώσεις για επικείμενη χερσαία επίθεση στη ΒΑ Συρία και προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε”.

“Ενθαρρύνουμε όλους να απέχουν από κινήεις που θα φέρουν κλιμάκωση. Η εκστρατεία εναντίον του ISIS δεν έχει τελειώσει και η μάχη παραμένει δύσκολη. Εργαζόμαστε μαζί με τις δυνάμεις SDF για μια νέα επίθεση κατά του ISIS στον Ευφράτη” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sean Robertson.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Ερντογάν: “Είμαστε έτοιμοι”

Επίθεση τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων

Αντεπίθεση από YPG

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.