ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ δημοσίευσαν τις ταυτότητες Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται στη Λιβύη (φωτό)

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ δημοσίευσαν τις ταυτότητες Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται στη Λιβύη (φωτό)

Ο ιστότοπος AlMarsad αποκάλυψε την ταυτότητα της ομάδας στρατιωτών του Στρατού της Τουρκίας που εργάζεται στην Τρίπολη σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από ανώτερο αξιωματικό ασφαλείας του Λιβυκού Στρατού (δυνάμεις του Haftar).

Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για τα UAV Bayraktar.

Ο στρατηγός Χαφτάρ τη Παρασκευή με διάγγελμά του μέσω του εκπροσώπου του, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) ”κήρυξε τον πόλεμο” στην Τουρκία και διέταξε τις δυνάμεις του να στοχεύουν τουρκικές θέσεις, εγκαταστάσεις και όλα τα πλοία τουρκικών συμφερόντων ενώ ζήτησε να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτή την ομάδα βρίσκεται ο Τούρκος διοικητής, Irfan Ozsert. Ήταν ένας από τους διοικητές της Τουρκικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και ήταν επίσης υπεύθυνος για τον στρατιωτικό τομέα της περιοχής Gaziantep στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Αλέππο στη Συρία.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, το υπόστεγο και το δωμάτιο ελέγχου του UAV Bayraktar βρίσκεται στο αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αυτό το UAV για επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης και επίσης πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον δυνάμεων του Haftar.

Η Τουρκία στηρίζει την υπάρχουσα ”κυβέρνηση” τζιχαντιστών καθώς θέλει να πάρει υπό τον έλεγχό της τη Λιβύη και να ανατρέψει τις συμφωνίες για την ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.