Λίγα μέτρα από το τουρκικό παρατηρητήριο στη Μορέκ βρίσκεται ο συριακός Στρατός – Σύροι στρατιώτες βγάζουν selfie!

Λίγα μέτρα από το τουρκικό παρατηρητήριο στη Μορέκ βρίσκεται ο συριακός Στρατός – Σύροι στρατιώτες βγάζουν selfie!

Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Μορέκ στην Ιντλίμπ αφού κατέλαβαν πλήρως το θύλακα της Χαμά.

Οι Σύροι στρατιώτες βρίσκονται στην κυριολεξία “απέξω” και μάλιστα κάποιοι απ αυτούς βγάζουν και…selfie

Πλέον το καθεστώς Άσαντ ελέγχει ολόκληρο το βόρειο θύλακα της Hama , αφού οι υπόλοιποι τζιχαντιστές είτε κατέφυγαν στο τουρκικό παρατηρητήριο είτε παραδόθηκαν.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Χάμα, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των πέντε τελευταίων πόλεων που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές.

Η πηγή δήλωσε ότι ο Συριακός Στρατός έχει μεταφέρει τα στρατεύματά του προς το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Morek.

Ωστόσο, δεν αναμένονται συγκρούσεις, τουλάχιστον προς το παρών.

Το τουρκικό καθεστώς έχει ήδη πει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το παρατηρητήριο, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από τον Συριακό Αραβικό Στρατό.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος περικυκλώνουν το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μόρεκ αφού κατέλαβαν τις άλλες τοποθεσίες αυτού του θυλάκου που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα και επεξέτειναν τον έλεγχό τους στον κύριο αυτοκινητόδρομο που υπάρχει στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε μέσα στην ακτίνα πυρός του.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1164844732809449472?s=20

Με πράσινο χρώμα είναι το τουρκικό παρατηρητήριο με κόκκινο είναι η περιοχή που ελέγχει ο Άσαντ και τα κόκκινα κυκλάκια είναι τα συριακά στρατέυματα που έχουν φτάσει απ έξω.

Φωτογραφία μέσα από το παρατηρητήριο “υπό πολιορκεία” δείχνει τα στρατεύματα του Άσαντ να βρίσκονται μία ανάσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.