ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν κλείσαμε τον εναέριο της Συρίας για την τουρκική Αεροπορία (upd)

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν κλείσαμε τον εναέριο της Συρίας για την τουρκική  Αεροπορία (upd)

(Ανανέωση 23:01) Σε νεότερη ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο διαψεύδει ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της Συρίας για την τουρκική Αεροπορία, λέγοντα όμως πως ο αποκλεισμός από τις πληροφορίες και η διακοπή επικοινωνίας με το κοινό κέντρο επιχειρήσεων ισχύει.

https://twitter.com/eha_news/status/1181288879904743424


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν απόψε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας για την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αμερικανοί δεν μοιράζονται πλέον με την Τουρκία πληροφορίες και δεδομένα επιτήρησης και αναγνώρισης από το Κοινό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

«Bόμβα» έριξε πριν λίγο ο έγκριτος Ισραηλινός δημοσιογράφος Amichai Stein, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος του δήλωσε, πως οι ΗΠΑ αποσύνδεσαν την Τουρκία από το σύστημα ISR, (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance).

Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο συντονίζει τις κοινές επιχειρήσεις μεταξύ συμμαχικών χωρών, δηλαδή μιλάμε για ένα κοινό δίκτυο πληροφοριών και επιτήρησης, το οποίο παρέχει διαρκή, έγκαιρη και έγκυρη εικόνα των τεκταινομένων στην περιοχή ενδιαφέροντος. Οι Αμερικανοί δηλαδή δεν μοιράζονται πλέον με την Τουρκία πληροφορίες και δεδομένα επιτήρησης και αναγνώρισης από το Κοινό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Εσπερ θα πάει απόψε στο Κογκρέσο για να ενημερώσει τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με την τουρκική εισβολή. Απαιτούν από τον κ. Τραμπ να προστατεύσει τους Κούρδους της Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1181277340912873472?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.