ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

ΗΠΑ από Συρία: Φεύγουν βιαστικά και αφήνουν πίσω τους… αποκαΐδια – Η εκκένωση του αμερικανικού στρατηγείου (φωτό)

ΗΠΑ από Συρία: Φεύγουν βιαστικά και  αφήνουν πίσω τους… αποκαΐδια – Η εκκένωση του αμερικανικού στρατηγείου (φωτό)

Εγκαταλείπουν όλη τη βόρεια Συρία οι αμερικανικές δυνάμεις που έδρευαν στην περιοχή, με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ να είναι συνεχή από εγκαταλελειμμένες βάσεις που άφησε βιαστικά ο αμερικανικός Στρατός.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι Aμερικανοί εγκατέλειψαν και το αρχηγείο τους στη Συρία το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κομπάνι και στο εργοστάσιο τσιμέντου της γαλλικής εταιρείας Lafarge.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις καίνε ότι δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους, σε ακόμη ένα δείγμα ότι εγκαταλείπουν βιαστικά την περιοχή.

Σε άλλο ρεπορτάζ συνεργείο του RT πήγε σε άλλη αμερικανική βάση στην Μάνμπιτζ την οποία εγκατέλειψαν επίσης και στην οποία εισήλθε ο συριακός Στρατός.

Στο βίντεο φαίνονται όλα τα οχυρωματικά έργα των Αμερικανών, οι σκηνές που άφησαν εκεί καθώς και κάποιο υλικό που δεν έκριναν απαραίτητο να μεταφέρουν.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1184457101189550085

https://twitter.com/RT_com/status/1184313012171108353


Επ΄αυτού δηλαδή της αποχώρησης οριστικά όπως δείχνουν τα πράγματα των ΗΠΑ από τη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ δήλωσε:

«Είναι καιρός πλέον η Ρωσία να υποστηρίξει την Συρία. Έχει άλλωστε εκεί αρκετή άμμο για να παίξουν».

Για τους Κούρδους είπε:

«Εάν η Τουρκία μπει στη Συρία είναι θέμα των δύο χωρών. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα», προσθέτοντας ότι και οι Κούρδοι δεν είναι ακριβώς «άγγελοι».

Την ίδια ώρα πληροφορίες, από την Ράκκα αναφέρουν ότι συριακές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με τουρκικές ή δυνάμεις των ισλαμιστών μισθοφόρων με τη ρωσική Αεροπορία να πραγματοποιεί αποστολές εγγύς υποστήριξης κατά του SNA.

Παρ΄όλα αυτά δεν υπάρχει επίσημη επίσημη επιβεβαίωση για το συμβάν.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1184459526793248770

Σε βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί φαίνεται κτύπημα της τουρκικής Αεροπορίας ή του πυροβολικού στην πόλη Ras Al-Ayn κατά συγκέντρωσης πολιτών στις 13 Οκτωβρίου.

Από το κτύπημα λέγεται πως σκοτώθηκαν αρκετοί πολίτες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.