ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στον ρωσικό Στρατό το Κομπάνι – Ρωσικά τεθωρακισμένα μπήκαν στην πόλη

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στον ρωσικό Στρατό το  Κομπάνι – Ρωσικά τεθωρακισμένα μπήκαν  στην πόλη

Από “λεπτό σε λεπτό” ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν στο Κομπάνι. Αυτό αναφέρουν όλες οι πληροφορίες του διεθνών ΜΜΕ σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει και επίσημα το ρόλο του εγγυητή ότι δε θα υπάρξουν συγκρούσεις Συριακού Στρατού και τουρκικού, περίμεναν την αποχώρηση πρώτα των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή, οι οποίες όπως αναφέρουμε εδώ εγκαταλείπουν βιαστικά την περιοχή.

Μαζί με μονάδες του συριακού Στρατού ήδη οι φάλαγγες που αποτελούνται από βαρύ υλικό βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη και είναι ζήτημα ωρών να μπουν μέσα σε αυτή.

https://twitter.com/vdcnsy/status/1184511897061732352

https://twitter.com/vdcnsy/status/1184503519191162880


https://twitter.com/NBbreaking/status/1184471671505375232

Την ίδια ώρα όπως διαρρέεται το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίηση Σύρους και Ρώσους, πως εάν οι αμερικανικές δυνάμεις (πιθανότατα κατά τη διάρκεια απομάκρυνσής τους από την περιοχή) δεχθούν πυρά τότε η αμερικανική Αεροπορία θα απαντήσει χωρίς διάκριση και με μεγάλη ισχύ πυρός.


Οι πληροφορίες πάντως από την περιοχή εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες. Άλλες αναφέρουν ότι ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας κινούνται και αυτοί προς το Κομπάνι, παρά την «υπόσχεση» Ερντογάν ότι δεν έχει βλέψεις για την συγκεκριμένη πόλη.


Αντιδρούν οι Κούρδοι στην Ras Al Ain

Οι δυνάμεις του YPG έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με βολή αντιαρματικού πυραύλου (ελάχιστες είναι πάντως η αλήθεια μέχρι τώρα) κατά δυνάμεων ττων ισλαμιστών μισθοφόρων της Άγκυρας. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Κούρδοι η αντίσταση στη συγκεκριμένη πόλη συνεχίζεται.

%20https://twitter.com/ConflictsW/status/1184509717223235584

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.