Μ.Χρυσοχοΐδης: Ιδιώτες γιατροί με πλαστά έγγραφα βάφτιζαν «ευάλωτους» χιλιάδες παράνομους μετανάστες!

Μ.Χρυσοχοΐδης: Ιδιώτες γιατροί με πλαστά έγγραφα βάφτιζαν  «ευάλωτους» χιλιάδες παράνομους μετανάστες!

Αποκαλύψεις «φωτιά» για το τεράστιο κύκλωμα που λυμαίνεται το χώρο των αλλοδαπών έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε ότι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία και αποδέχονταν με… χαρά οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι οι αλλοδαποί που είχαν μπει παράνομοι στη χώρα ήταν… ευάλωτοι, ότι είχαν δηλαδή το λεγόμενο «μετατραυματικό στρες», με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτούς να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην περίφημη ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται ποτέ πίσω!

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα, και αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη», καθώς και ότι δεν έφτιαξε επαρκείς υποδομές για να προλάβει την αύξηση των ροών.

Οι προθεσμίες αναμονής σήμερα, κυρίως για όσους δεν πάρουν άσυλο σε πρώτο βαθμό. είναι 2,5-3 χρόνια, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χρυσοχοΐδης: Χάσαμε 115.000 «αιτούντες»!

Παράλληλα, ο υπουργός και αποδίδοντας με ακρίβεια το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα σημείωσε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου, από τις οποίες εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000 και έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000!

Σε ό,τι αφορά το χρονικό διάστημα των 18 μηνών κράτησης που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι μεταφέρονται κατά γράμμα οι ευρωπαϊκές οδηγίες, χωρίς καμία προσθήκη ή αφαίρεση.

Στο κτίριο Κεράνη η Υπηρεσία Ασύλου

Κατά την παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Ασύλου θα μεταφερθεί στο κτίριο του Κεράνη, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το… «υπουργείο» Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στόχος της μεταφοράς είναι να υπάρχει χώρος για τις υπηρεσίες και ανθρώπινες συνθήκες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τόνισε και ανακοίνωσε ότι ενισχύεται η Υπηρεσία Ασύλου. Ήδη ολοκληρώθηκαν 200 προσλήψεις χειριστών και διοικητικών υπαλλήλων, για άλλους 220 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης την 1η Δεκεμβρίου, ενώ επιπλέον 50 θα προσληφθούν ως τις 15-20 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.