ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Κίνα έτοιμη να κλείσει deal με τη Ρωσία για συμπαραγωγή του Su-57

Η Κίνα έτοιμη να κλείσει deal με τη Ρωσία για συμπαραγωγή του Su-57

Το Su-57 είναι το πιο εξελιγμένο ρωσικό μαχητικό και ένα από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως. Έτσι είναι λογικό το Πεκίνο το οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μόσχα να θέλει να το εντάξει στο οπλοστάσιό του.

Έχοντας επίσημα εγκρίνει το Su-57 για εξαγωγή νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία είναι έτοιμη να βγει στην αγορά με το τον μαχητικό πέμπτης γενιάς συζητώντας με αγοραστές.

Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, όπως το αμερικανικό F-35 ή το ρωσικό Su-57 είναι εξαιρετικά ακριβά τόσο στην κατασκευή όσο και στην ανάπτυξη. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να «καλύψουν» το κόστος ανάπτυξης τέτοιων αεροσκαφών, η Ρωσία φαίνεται να προσπαθεί εκ νέου να κάνει το ίδιο μέσω κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων και ξένων πωλήσεων.

Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) μια έκδοση-παραλλαγή του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57,σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα εξοπλίζεται με το δικό της, εγχώριας κατασκευής stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων,το J-20 , το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις τόσο συμμαχικών κρατών όσο και ανταγωνιστών, για τις δυνατότητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση του Su-57, που θεωρητικά προορίζεται να εξαχθεί στο Πεκίνο, θα ονομάζεται Su-57E και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει στο μέλλον ένας από τους «στόχους» του Πεκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Κίνα πρόσφατα παρέλαβε 24 αεροσκάφη Su-35 και τα επόμενα δύο χρόνια η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει είτε αν θέλει να προμηθευτεί περισσότερα μαχητικά Su-35 είτε αν θέλει να κατασκευάσει το Su-35 στην Κίνα είτε αν θέλει να αγοράσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, όπου στην τελευταία περίπτωση θα ανταποκριθεί το Su-57E», ανέφερε αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.