Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα

Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή  του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα

Καίριο πλήγμα στο κυβερνητικό φιλοτουρκικό μόρφωμα της Τρίπολης, κατάφερε η Αεροπορία της Λιβύη με βομβαρδισμό αποθήκης με τουρκικά όπλα στην Μισράτα.

Όπως αναφέρεται μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν αποθήκη με πυρομαχικά στη Μισράτα, την οποία ελέγχει το 166 Τάγμα του GNA, το οποίο περιείχε κυρίως πολεμικά εφόδια προερχόμενα από την Τουρκία.

Μάλιστα η επίθεση έγινε αφού ο στόχος πρώτα αναγνωρίστηκε από κινεζικό UAV Wing Loong-II, κινεζικής κατασκευής που έχουν δώσει τα ΗΑΕ στον LNA.

Αφού ο στόχος αναγνωρίστηκε τότε αεροσκάφος MiG-23UB που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Jufra του LNA βομβάρδισε τη βάση με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της

Όπως μάλιστα δήλωσε ο αντιπτέραρχος Mohamed Al-Manfour η Αεροπορία της Λιβύης δεν έχει δείξει ακόμη την πλήρη ισχύ της.

Στο μεταξύ σε μια κίνηση με ύψιστο συμβολισμό προχώρησε ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ. Επιβιβάστηκε σε ΤΠΚ του λιβυκού Ναυτικού μαζί με τον αρχηγό του Ναυτικού πραγματοποιώντας πλου στα λιβυκά χωρικά ύδατα, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την πλήρη αντίθεση του LNA στην συμφωνία της Τρίπολης με την Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως η Μισράτα εκτός από λιμάνι εκφόρτωσης τουρκικών όπλων, έχει και μέγιστη σημειολογική σημασία καθώς ήταν εκεί που τα γαλλικά Rafale βομβάρδισαν τις δυνάμεις του Καντάφι, πριν αυτές καταστείλουν την ξενοκίνητη εξέγερση στη Λιβύη.

%20https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1196558637554192384


Συνεχής όμως είναι και η παρουσία των επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-35 του LNA τα οποία σφυροκοπούν στόχους των φιλότουρκών τρομοκρατών της Τρίπολης.

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1202665558581370881


Την ίδια ώρα ο LNA απελευθέρωσε την πόλη Al-Sadaada, η οποία βρίσκεται νότια της Μισράτα από τους τρομοκράτες μισθοφόρους της Άγκυρας.

Αυτό σημαίνει πως οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ προωθούνται από νότια τόσο προς την Μισράτα όσο και προς το μεγαλύτερο συμβολικό έπαθλο την ίδια την Τρίπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.