ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παραδέχεται την ήττα της στη Λιβύη η Τουρκία; – Κατηγορεί τον Χ.Χαφτάρ για «εγκλήματα πολέμου»

Παραδέχεται την ήττα της στη Λιβύη η Τουρκία; – Κατηγορεί τον Χ.Χαφτάρ για «εγκλήματα πολέμου»

Την ώρα που οι δυνάμεις του LNA σημειώνουν όλο και περισσότερες νίκες κατά των Τούρκων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, βρήκε άλλον τρόπο να αντιδράσει.

Έπειτα από την επίθεση στο αεροδρόμιο Mitiga της Λιβύης, όπου χρησιμοποιούταν ως βάση από τους Τούρκους, κατηγορεί τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για «εγκλήματα πολέμου».

Προανήγγειλε μάλιστα, τη διενέργεια ειδικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η «νομιμότητα» των ενεργειών του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του LNA.

Τα νέα τουρκικά βέλη προς τη Βεγγάζη επέρχονται λίγες ημέρες, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις του LNA σε αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις στρατιωτικών δυνάμεων, φίλα προσκείμενες προς την Άγκυρα, βορειοδυτικά της πόλης Μισράτα.

Εξάλλου, τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν εδώ και αρκετούς μήνες στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).

Η νέα κλιμάκωση της έντασης στην αφρικανική χώρα, παρά την πρόσκαιρη εκεχειρία στις αρχές του 2020, επήλθε ως απόρροια της απόφασης του στρατηγού Χαφτάρ να αποχωρήσει από τη συμφωνία «Skhirat» του 2015.

Πρόκειται για τη συμφωνία ειρήνης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, η οποία οδήγησε στη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

Πέραν αυτού, όμως, ο Χαφτάρ δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει τον έλεγχο όλης της λιβυκής επικράτειας, ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα να εισέλθει και στην πρωτεύουσα, Τρίπολη – έδρα της GNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διεθνής κοινότητας, όπως και αρκετές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας – έσπευσαν να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.