ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετά την πτώση του αεροδρομίου της Τρίπολης οι Τούρκοι στρέφονται προς την Tarhouna & την… Βεγγάζη

Μετά την πτώση του αεροδρομίου της Τρίπολης οι Τούρκοι στρέφονται προς την Tarhouna & την… Βεγγάζη

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ υπέστησαν την δεύτερη μεγαλύτερη ήττα τους μετά την μάχη της Αλ Βατίγια, αναγκαζόμενες να αποχωρήσουν εντελώς από το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Eπί της ουσίας δεν υπάρχει πλέον κανενός είδους πολιορκία κατά της Τρίπολης και η τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολης δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο.

Ταυτόχρονα ο GNA έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην στρατηγικής σημασίας πόλη της Tarhouna, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Μετά την ταχύτατη πτώση του αεροδρομίου της Τρίπολης πλέον ο τουρκόφιλος GNA στρέφει την προσοχή του στην πόλη Tarhouna front, η οποία αν χαθεί από τον LNA θα αποτελέσει μέγιστο κτύπημα για το νοτιοδυτιό μέτωπο της Βεγγάζης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ανακαταληφθεί πλέον θα κινδυνεύει η ίδια η πρωτεύουσα της «ανατολικής Λιβύης», το κέντρο εξουσίας δηλαδή του Χαλίφα Χάφταρ και έδρα του λιβυκού κοινοβουλίου.

Ο LNA μεταφέρει ενισχύσεις στην Tarhouna από όλες τις αντολικές επαρχίες.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Libyan National Army υπέστη σοβαρά πλήγματα στα πεδία των μαχών της βορειοδυτικής Λιβύης λόγω της έντονης παρουσίας 10.000 Τουρκμένων-φυλετικά Τούρκων-τζιχαντιστών.

Μάλιστα ο LNA έχει υποστεί ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων του έχουν αποκοπεί κοντά στα τυνησιακά σύνορα λόγο του ελέγχου της πόλης Gharyan από τον GNA.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο GNA δεν πιάνει αιχμαλώτους. Όλοι οι μαχητές του LNA έχουν εκτελεστεί.

Εάν ο LNA κρατήσει την Tarhouna ίσως μπορέσει να αναδιπλωθεί και να μπορέσει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν όχι τότε θα κινδυνέψει η ίδια η Βεγγάζη αν και οι Ρώσοι δεν θα το επιτρέψουν αυτό γιατί συμφωνούν μόνο σε διαμοιρασμό της Λιβύης σε σφαίρες επιρροής και όχι να ενταχθεί ολόκληρη υπό τουρκικό έλεγχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.