ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η κυβέρνηση της Τρίπολης μετά την εκεχειρία με την Βεγγάζη στρέφεται στο Χάφταρ: «Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε»

Η κυβέρνηση της Τρίπολης μετά την εκεχειρία με την Βεγγάζη στρέφεται στο Χάφταρ: «Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε»

Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ώρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εκεχειρία στη Λιβύη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και του λιβυκού Κοινοβουλίου στην Βεγγάζη, όμως ήδη η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνία(GNA), βάζει «φωτιές».

Ο εκπρόσωπος του (GNA), συνταγματάρχης Muhammad Gununu σε δηλώσεις του εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την εκεχειρία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

«Δεν θα εμπιστευτούμε ποτέ την ανακοίνωση μιας νέας κατάπαυσης του πυρός ή εκεχειρίας, καθώς έχουμε δει πολλές προηγούμενες παραβιάσεις και παραβιάσεις», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να υπερασπιστούμε νόμιμα τον εαυτό μας, να επιτεθούμε σε θερμοκήπια απειλών και να τερματίσουμε την ανάπτυξη παράνομων ομάδων στη χώρα».

Τόνισε ότι θα συνεχίσουν να απελευθερώνουν όλες τις κατακτημένες πόλεις, να αντιμετωπίζουν την αδικία που υφίστανται οι κάτοικοί τους και να αποκαθιστούν την κρατική αρχή.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το κράτος της Λιβύης – αποκλειστικά – έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των πόρων του, να διαχειριστεί τον πλούτο του, να εξάγει πετρέλαιο και να πάρει μια σκληρή γραμμή ενάντια σε εκείνους που επιδιώκουν να λιμοκτονήσουν τον λαό της Λιβύης και να λεηλατήσουν τους φυσικούς πόρους του.»

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της «libyaobserver.ly» στέκεται και στο γεγονός ότι οι δύο πλευρές της Λιβύης ανακοίνωσαν διαφορετικούς όρους, συγκεκριμένα ο Σάρατζ αναφέρθηκε σε αποστρατικοποίηση της Σύρτης και της Τζούφρα, κάτι που δεν αναφέρθηκε από την κυβέρνηση του Σάλεχ.

Ενώ ταυτόχρονα πως και πολλά πολιτικά κόμματα της Λιβύης έχουν εκφράσει την απορία τους για το πως επιτεύχθηκε η εκεχειρία, καθώς δεν υπήρχαν προηγούμενες διαβουλεύσεις για το ζήτημα.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του GNA μέσα από tweet του ανακοίνωσε πως «οι δυνάμεις μας εισέβαλαν στα στρατόπεδα Yarmouk και Hamza και κυνηγούν τα απομεινάρια της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής».

«Μισθοφόροι και στρατιώτες του GNA εισέβαλαν στην Αλ Ασάμπα με μεγάλο αριθμό από οπλισμένα οχήματα και σκότωσαν έναν νεαρό άνδρα τον, Nasser Imran, πυροβόλησαν τυχαία και συνέλαβαν πολλούς νεαρούς άνδρες, παίρνοντας τους σε άγνωστα μέρη και η μοίρα τους δεν είναι γνωστή», γράφει σχετικό tweet. Παρόλα αυτά αυτές οι πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες.

Να αναφέρουμε αν τελικά δεν υπάρξει εκεχειρία θα υπάρχουν εξελίξεις και για την Ελλάδα, καθώς αυτό σημαίνει πως μπορεί να επικυρωθεί η διχοτόμηση, επομένως να επικυρωθεί και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για ΑΟΖ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.