ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κουρδικές πηγές: Ισλαμιστές μισθοφόροι στρατολογούνται στην Αφρίν για να πολεμήσουν στην Αρμενία

Κουρδικές πηγές: Ισλαμιστές μισθοφόροι στρατολογούνται στην Αφρίν για να πολεμήσουν στην Αρμενία

Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι συνεχίζονται να στέλνονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων. Κέντρα εκπαίδευσης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στρατολογούν και εκπαιδεύουν άνδρες από τη βόρεια Συρία για να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ANHA, από αξιόπιστη πηγή εντός της κατεχόμενης Αφρίν (βορειοδυτική Συρία), ισλαμιστές μισθοφόροι της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα στρατολογούν νεαρούς από την Αφρίν να ενταχθούν στις γραμμές τους, για να τους στείλουν στη συνέχεια να πολεμήσουν εναντίον των Αρμενίων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ισλαμιστές της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα όταν προχωρούν ακόμα και σε απαγωγές Σύρων που τους στρατολογούν βίαια: Απήγαγαν 16 νεαρούς που αρνήθηκαν να στρατολογηθούν, κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματά τους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 400 νεαροί της Αφρίν αρνήθηκαν να ενταχθούν στην Αλ Χάμζα για να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν και υφίστανται τραμπουκισμούς από τους ισλαμιστές, που τους απειλούν με απαγωγή ή φόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ταξιαρχία Αλ Χάμζα είναι ένοπλη παραστρατιωτική δύναμη Τουρκμένων ισλαμιστών στη βόρεια Συρία που τελεί υπό τουρκική διοίκηση και μισθοδοσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.