ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισραήλ: Ξεκινά αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα

Ισραήλ: Ξεκινά αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα.

«Την περασμένη ημέρα, τα εμπρηστικά μπαλόνια εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ», δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ σε δήλωση.

«Σε απάντηση … μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν στρατιωτικές ενώσεις και έναν τόπο εκτόξευσης πυραύλων που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς».

Οι δημοσιογράφοι του AFP στον παλαιστινιακό θύλακα ανέφεραν επίσης ότι ακούστηκαν εκρήξεις, τις οποίες ο στρατός είπε ότι έπληξαν περιοχές τόσο στην πόλη της Γάζας, όσο και στο Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας.

Τα εμπρηστικά μπαλόνια και οι αεροπορικές επιθέσεις είναι η τελευταία βία πράξη που δοκιμάζουν την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλιτών και ηγετών της Χαμάς της Γάζας που τέθηκε σε ισχύ στις 21 Μαΐου, ολοκληρώνοντας 11 ημέρες έντονης μάχης.

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε σε αντίποινα κύμα απεργιών νωρίς την Τετάρτη, και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν δεύτερο γύρο απεργιών κατά τη διάρκεια της νύχτας από Πέμπτη έως Παρασκευή.

Τα εμπρηστικά μπαλόνια είναι βασικές συσκευές που προορίζονται να βάλουν φωτιά σε χωράφια και θάμνους που περιβάλλουν τον θύλακα της Γάζας.

Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ Αβίβ Κοχάβι αργά την Πέμπτη ζήτησε να αυξηθεί η ετοιμότητα των Ισραηλινών δυνάμεων του Ισραήλ για μια ποικιλία σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της επανάληψης εχθροπραξιών ανέφερε η δήλωση του στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτίθεται σε στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση και θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε η δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.