ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Μάλι: Αυξάνονται οι απώλειες του στρατού

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Μάλι: Αυξάνονται οι απώλειες του στρατού

Επτά άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον των θέσεών τους στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το γενικό επιτελείο.

Οι επιθέσεις είχαν κυρίως στόχο στρατιωτικές θέσεις στο χωριό Μπονί. Τον Φεβρουάριο, στο ίδιο χωριό είχαν σκοτωθεί άλλοι δέκα στρατιώτες.

Οι στρατιωτικοί «απώθησαν» τις «ταυτόχρονες επιθέσεις» που εξαπολύθηκαν στο χωριό προχθές το απόγευμα, ανέφερε το επιτελείο μέσω Facebook.

Νωρίτερα την Παρασκευή, 15 κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών, στην πλειονότητά τους Γερμανοί στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον προσωρινής θέσης.

Από το 2012, στο Μάλι μαίνονται εχθροπραξίες ανάμεσα σε αυτονομιστές, τζιχαντιστές και τις ένοπλες δυνάμεις με χιλιάδες νεκρούς, άμαχους και αντιμαχόμενους, παρά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και τις επεμβάσεις στρατευμάτων του ΟΗΕ, χωρών της Αφρικής και της Γαλλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αυτονομιστές υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης το 2015, αλλά στο Μάλι συνεχίζεται η δράση οργανώσεων που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Η βία εξαπλώθηκε στις γειτονικές χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.