ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Αγανάκτηση από τον Β.Ζελένσκι για τη Δύση: «Κάθε απόφαση είναι καθυστερημένη κατά ένα έτος»

Δεν ικανοποιείται ο Ουκρανός πρόεδρος παρά τα υπέρογκα ποσά που έχουν δαπανήσει οι δυτικοί για στρατιωτικό υλικό

Αγανάκτηση από τον Β.Ζελένσκι για τη Δύση: «Κάθε απόφαση είναι καθυστερημένη κατά ένα έτος»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από τους δυτικούς συμμάχους σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στις 20 Μαΐου, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Κάθε απόφαση που λαμβάνεται είναι καθυστερημένη κατά περίπου ένα χρόνο».

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξάμηνης παύσης στην παροχή βοήθειας, η Ουκρανία έχασε την πόλη-κλειδί Αβντίιβκα τον Φεβρουάριο, εν μέσω σοβαρής έλλειψης πυρομαχικών.

Η έλλειψη αεράμυνας ήταν επίσης αισθητή, καθώς η Ρωσία ενίσχυσε τις επιθέσεις της σε όλη τη χώρα, κυρίως πλήττοντας την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχουν κοστίσει στο κράτος πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε την παράδοση της βοήθειας, ιδιαίτερα της αεράμυνας, ως «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά πριν από αυτό, δύο βήματα πίσω».

Ο Ζελένσκι αναμένει από τους δυτικούς συμμάχους να συμμετέχουν πιο άμεσα στην υπεράσπιση της Ουκρανίας, βοηθώντας στην αναχαίτιση των ρωσικών πυραύλων και επιτρέποντας στο Κίεβο να στοχεύσει τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό με δυτικά όπλα.

Ειδικά αναφέρθηκε στην ανάγκη για τουλάχιστον 120-130 μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι χρειάζεται μια βιώσιμη ειρήνη για δεκαετίες και όχι μια δίχρονη ανακωχή, κάτι που απαιτεί ουσιαστικές εγγυήσεις ασφαλείας από τους δυτικούς συμμάχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.