ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ανησυχία στο Κίεβο μετά τις απειλές Γ.Πριγκόζιν: «Η Ρωσία θέλει να κατακτήσει μέχρι τις 9 Μαΐου το Μπακχμούτ – Φέρνει ενισχύσεις»

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν χώρους αποθήκευσης της Wagner στο Μπακχμούτ, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας

Ανησυχία στο Κίεβο μετά τις απειλές Γ.Πριγκόζιν: «Η Ρωσία θέλει να κατακτήσει μέχρι τις 9 Μαΐου το Μπακχμούτ – Φέρνει ενισχύσεις»

Η Χάνα Μαλιάρ, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να θέσει υπό πλήρη έλεγχό της την πόλη Μπακχμούτ, μέχρι τις 9 Μαΐου. 

Λίγη ώρα μετά τις απειλές του Γεβγένι Πριγκόζιν ο οποίος απείλησε τη Μόσχα ότι στις 10 Μαΐου θα αποσύρει τα στρατεύματα της Wagner από την πόλη, λόγω έλλειψης πυρομαχικών και έδειξε και ένα βίντεο με νεκρούς στρατιώτες του, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στο Μπακχμούτ από άλλα μέτωπα.

«Οι Ρώσοι τείνουν προς τους συμβολισμούς και ο βασικός τους ιστορικός μύθος είναι η 9η Μαΐου και πραγματικά έχουν θέσει ως στόχο να πάρουν τον έλεγχο του Μπαχμούτ μέχρι αυτή την ημερομηνία» δήλωσε η Μαλιάρ στην ουκρανική τηλεόραση.

«Τους βλέπουμε τώρα να αποσύρουν (μαχητές) από όλο το μήκος της επιθετικής γραμμής όπου βρίσκονταν οι μαχητές της Βάγκνερ, να τους προωθούν προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ», δήλωσε η Μαλιάρ.

Η ίδια υποστήριξε ότι προς το παρόν τα ουκρανικά στρατεύματα κρατούν τους Ρώσους σε απόσταση, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού έχουν καταστρέψει αποθήκες πυρομαχικών της Wagner.

Από την πλευρά τους οι στρατιώτες της Wagner, παρά τις απειλές του Πριγκόζιν κατάφερε να προωθηθεί ακόμη περισσότερο, πιέζοντας ακόμη περισσότερο την ουκρανική άμυνα.

https://twitter.com/MapsUkraine/status/1654427139674976257

Οι Ουκρανοί στην προσπάθεια να σταματήσουν τη ρωσική επέλαση ανατίναξαν γέφυρα μεταξύ Chasiv Yar και Μπακχμούτ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπό ουκρανικό έλεγχο παραμένει αυτή τη στιγμή μόλις το 2,86% του Μπακχμούτ.

Ήδη το 89,5% της πόλης έχει γίνει ήδη Αρτεμόφσκ. ενώ στο υπόλοιποι 7,64% μαίνονται οι μάχες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.