Απέπλευσε το πρώτο εμπορικό πλοίο από το λιμάνι της Μαριούπολης μετά την κατάληψη της πόλης

Η Ρωσία κατέλαβε πλήρως τη Μαριούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα

Απέπλευσε το πρώτο εμπορικό πλοίο από το λιμάνι της Μαριούπολης μετά την κατάληψη της πόλης

Ένα πλοίο απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης, για πρώτη φορά αφότου η Ρωσία κατέλαβε την πόλη.

To πλοίο κατευθύνεται ανατολικά προς τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πλοίο επρόκειτο να φορτώσει 2.700 τόνους μετάλλου στη Μαριούπολη πριν ταξιδέψει ανατολικά προς τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον. Η Ουκρανία δήλωσε πως η μεταφορά μετάλλου στη Ρωσία από τη Μαριούπολη συνιστά λεηλασία.

«Σήμερα 2.500 τόννοι φύλλων γαλβανισμένης λαμαρίνας αναχώρησαν από το λιμάνι της Μαριούπολης», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. «Το πλοίο κατευθύνεται προς το Ροστόφ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία κατέλαβε πλήρως τη Μαριούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού παραδόθηκαν περισσότεροι από 2.400 ουκρανοί μαχητές που ήταν οχυρωμένοι στη χαλυβουργία Αζοφστάλ που βρισκόταν υπό πολιορκία. Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πραγματοποιήθηκε άρση των ναρκών που είχαν ποντιστεί στο λιμάνι και ότι αυτό είναι και πάλι ανοιχτό για τα εμπορικά πλοία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.